Advert
Advert

TKDK KIRSAL KALKINMADA YENİ BİR MODELİ HAYATA GEÇİRDİ

Kırsal kalkınmanın yerel kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi için yeni bir model olan LEADER yaklaşımı, Şanlıurfa’da Bozova, Birecik ve Halfeti Yerel Eylem Grupları’nın (YEG) faaliyete geçmesiyle hayata geçirildi.

TKDK KIRSAL KALKINMADA YENİ BİR MODELİ HAYATA GEÇİRDİ
Bu içerik 3844 kez okundu.
Advert

YEG’lerin faaliyet gösterdiği ilçelerden, Birecik Kaymakamı Kadir DUMAN ve Bozova Kaymakamı Akın ORUÇ, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM’i makamında ziyaret etti.

Görüşmede Bozova ve Birecik’te bulunan tarihi ve doğal güzelliklerin, YEG’ler aracılığıyla dünyaya tanıtılarak kırsal turizmin geliştirilmesi, yerel, doğal ve kültürel kaynakların kullanımına dayalı kırsal turizm ürünlerinin geliştirilmesi, sosyal ve kültürel hayatın geliştirilmesi, dernek ve kadın sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yönelik olarak kaliteli ürünleri, el sanatlarını ve diğer faaliyetleri içeren kısa tedarik zincirlerinin ve katma değerli ürünlerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Dr. YETİM; TKDK’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Avrupa Birliği’nde başarıyla uygulanan LEADER yaklaşımının ülkemizde de uygulanması için yaklaşık 11 yıldır uzman ekiplerle yürüttüğü yoğun bir çalışmanın ardından programı ülkemizde de hayata geçirdiğini söyledi.

Dr. YETİM;  Kaymakam DUMAN ve Kaymakam ORUÇ’un nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek YEG’lerin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.