Advert
Advert

VİRANŞEHİR POMPAJ SULAMASI İLE 22 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri tarafından 220 120 dekar araziyi sulayacak olan Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe Şebeke İnşaatında çalışmalar tam hız sürüyor.

VİRANŞEHİR POMPAJ SULAMASI İLE 22 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Bu içerik 1800 kez okundu.
Advert

Viranşehir ilçesindeki tarım arazilerini Atatürk Barajından gelen ve Mardin Ceylanpınar Ana iletim kanalı ile sulayacak olan proje ile uzun yıllardır su sondaj kuyularıyla sulanan arazilerde vatandaşların yaşadığı enerji temini ve maliyetlerindeki sıkıntıları sona erecek.

ENERJİ ALT YAPISI RAHATLAYACAK.

Sulama tesisi projeleriyle çiftçileri desteklemeye devam eden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılında tamamlanması beklenen Viranşehir Pompaj Sulaması projesiyle yüzlerce kuyuya olan ihtiyacı sona erdirecek, enerji sarfiyatını tek elden ve daha düşük maliyetle yapılmasını sağlayarak enerji alt yapısını rahatlatacak ve bu sayede çiftçiler rahat bir nefes almış olacak.

YERALTI SU SEVİYESİ YÜKSELECEK.

Öte yandan Viranşehir Pompaj Sulaması projesi yer altı su seviyesinin de yükselmesini sağlayarak, yer altı suyu yönünden yöreyi yeniden eski yıllardaki gibi zenginleştirecek.

22 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK.

2021 yılı itibariyle proje kapsamında 123 bin dekar sahaya ait borulu şebeke inşaatı ve üzerindeki sanat yapıları ile 1 adet pompa istasyonu, 1 adet sifon ve yaklaşım kanalı inşaatları tamamlanırken, projenin tamamlanmasıyla birlikte 22 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Sulama ön çalışmalarına bu yıl başlanması beklenirken, sulamadan kısmen veya tamamen aşağıdaki kırsal mahalleler faydalanacak.

Ayaklı, Büyükmutlu, Büyükbardakçı, Gömülü, Gürpınar, Kemberli, Matla, Sözeri, Yağızlar, Yazgüneşi, Yeşilalıç, Yıldız, Elgün, Kınalıtepe, Güzlek, German, Toklu, Karakuzu, Taşkaya, Bozca, Dedeköy, Tekneli.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.