Advert
Advert

Göbeklitepe yakınlarında bulunan metal bloğun sırrı çözülemedi

Göbeklitepe yakınlarında araziye yerleştirilmiş üzerinde Göktürk alfabesiyle, "Gök yüzüne bak ayı gör" yazılı metal bloğun sırrı çözülmedi. Kim ya da kimler tarafından araziye dikildiğini öğrenilmeyen metal bloğun bulunduğu alanda jandarmanın nöbeti devam ediyor..

Göbeklitepe yakınlarında bulunan metal bloğun sırrı çözülemedi
Bu içerik 1062 kez okundu.
Advert

Göbeklitepe yakınlarında araziye yerleştirilmiş üzerinde Göktürk alfabesiyle, "Gök yüzüne bak ayı gör" yazılı metal bloğun sırrı çözülmedi. Kim ya da kimler tarafından araziye dikildiğini öğrenilmeyen metal bloğun bulunduğu alanda jandarmanın nöbeti devam ediyor.
Şanlıurfa’da 12 bin yıllık geçmişiyle ’tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Göbeklitepe’nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada, 3 kenarı bulunan 3 metre uzunluğunda 45 santim genişliğinde metal blok mahalle sakinleri tarafından bulunması üzerine jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri de blokta inceleme yaptı. Metal blokun üzerinde Göktürk alfabesiyle ’Gökyüzüne bak ayı gör’ yazıldığı belirlendi. Jandarma istihbarat ekipleri, daha önce ABD ve Romanya’da bulunan monolitlere benzerliği ile dikkat çeken metal bloğun kimler tarafından ne amaçla araziye dikildiğinin belirlenmesine yönelik çevrede çalışmasını sürdürüyor.

Jandarma istihbarat ekiplerinin nöbeti ile meraklı köylülerin bekleyişi sürüyor

Şanlıurfa Valiliği, metal bloğun kimler tarafından ne amaçla araziye bırakıldığına yönelik güvenlik güçlerinin çalışmasının devam ettiğini açıkladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.