Advert
Advert

AMELİYATHANE TEKNİKERLERİ ALIM MAĞDURU

2002 yılında kurulan Ameliyathane Teknikerliği bölümünün amacı; ölüm sakat kalma ve uzun iyileşme dönemini en aza indirerek, cerrahide memnuniyet ve güveni en üst seviyeye çıkarmak amacıyla kurulan Ameliyathane teknikerliğinden başka cerrahi teknikerliği adıyla da eğitim veren okulların isimleri 2008 yılında değiştirilerek “Ameliyathane Hizmetleri” olunca Ameliyathane teknikerleri atanamaz oldu.

AMELİYATHANE TEKNİKERLERİ ALIM MAĞDURU
Bu içerik 1295 kez okundu.
Advert

20 bin Ameliyathane Teknikeri mezunu görev tanımı mağduru olduklarını söyleyen teknikerler 2 yıl boyunca teorik ve pratikte ameliyathane eğitimi aldıklarını Stajlarda çoğunlukla scrub ve bunun yanında sirküle olarak gerekli donanıma sahip bir şekilde mezun olduklarını söylüyorlar. Aldıkları eğitim görev tanımıyla uyuşmuyor olması nedeniyle mağdur olduklarını ve görev tanımının tekrardan eğitimlerine uygun yazılmasını istiyorlar.


TEKNİKERLER: HAKETTİĞİMİZ ALIMI BEKLİYORUZ
2015 iş gücü ve hedeflerinde en çok ihtiyaç duyulan bölüm %72 ile Ameliyathane Hizmetleri olmuştur.2023 hedeflerine oranla 13000 alım söz konusuyken  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son 3 sağlık personeli alımında "36,0 ve 10" rakamları verildi,hastanın güvenliği için bize daha çok ihtiyaç duyulması gerekir.
Ameliyathanelerde oluşan kazaları minimize etmek amacıyla alanında uzman Cerrahi Ameliyathane Teknikerlerinin önemi artırılıp oda adedince en az 1 Cerrahi Ameliyathane Teknikeri bulundurma zorunluluğu ve bu çerçevede Personel Dağılım Cetveli (PDC) tablosundaki sayının arttırılması talep ediyoruz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti