Advert
Advert

Mera ve Hazine Arazileri Yakından Takip Edilecek

Şanlıurfa İl sınırları dâhilinde bulunan mera ve hazine arazilerindeki işgalleri önleme, bu alanda yaşanan hukuki ve sosyal sorunları çözmeye yönelik çözüm önerileri, yapılan bir toplantı ile değerlendirildi.

Mera ve Hazine Arazileri Yakından Takip Edilecek
Bu içerik 4989 kez okundu.
Advert
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları Metin Esen ve Mustafa Akın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Ali Çullu ile ilgili kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.

İlki, 2020 Mart ayında yapılan toplantının ardından gerçekleştirilen çalışma ve tespitlerin ortaya konduğu toplantıda, mera ve hazine arazilerine yönelik işgallere karşı caydırıcı cezaların gündemde tutulması, Kaymakamlıklar, Ziraat Odaları ve üretici birlikleri ile birlikte koordineli çalışılarak mera bilinci oluşturulması ve yaptırımlara yönelik bilgilendirme toplantılarının sağlanması, mera ve hazine arazilerinin net durumunun tespiti gibi konular geniş kapsamlı olarak ele alındı.

Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Erin, mera ve hazine arazilerinin işgali paralelinde gelişen sosyal sorunlar ile tarım arazilerinin korunması konusunun büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, Toprak Koruma Kurulu olarak dört yıldan bu yana tarım arazilerine yapılmak istenen okul dâhil hiçbir yapıya izin vermediklerini ifade etti.

Mera ve hazine arazilerinin mevcut durumunun yapılan çalışma ile tespit edildiğini kaydeden Vali Erin, Prof. Dr. M. Ali Çullu’nun veritabanı oluşturulması fikrinin önemli olduğunu belirterek, bu konuda gerekli araştırmaların yapılması, kamu imkânları veya gerekirse özel sektörden destek alınarak bu sistemin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplantı, yapılan çalışmalardan elde edilen verilerin gerekli hukuki düzenlemeler yapılması için başta Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara sunulması kararı alınmasıyla sona erdi.
mera
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ