Advert
Advert

TÜYSÜZ: “HALKIMIZIN GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKI VAR”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, ‘Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin ihalesi yapıldı’ şeklindeki habere ilişkin açıklamalarda bulunup, halkın gerçekleri bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

TÜYSÜZ: “HALKIMIZIN GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKI VAR”
Bu içerik 2558 kez okundu.
Advert

İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne ilişkin daha önce de açıklamalarda bulunmuş ve parti il başkanlığından da konuya ilişkin bir video hazırlanıp kamuoyu ile paylaşılmıştı. Geçen süre zarfında ilgili hastaneye ilişkin bu kez yine bir ihale haberi kamuoyu ile paylaşıldı. Bu habere ilişkin olarak Başkan Ahmet Tüysüz şunları söyledi: “Güven en önemli unsurdur. Neyi yaparsanız yapın, neyi konuşursanız konuşun altında güven temeli yok ise boşa çıkacaktır. Şanlıurfa’ya 2011 yılında müjdesi verilen, 2015 yılında çalışmalara başlanılan ve 2017 yılından beri de başlandı, başlıyor, başlanacak şeklindeki algılarla yılan hikâyesine dönen bir şehir hastanesi hikayemiz var. Maalesef tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı Covid-19 nedeniyle şehirlerdeki hastane ve teçhizatlar günden güne önem arz etmekte. Böylesi önemli bir zaman da bir an evvel sağlık sorunları ile geçmişten bu güne boğuşarak gelen ve neredeyse her gün il dışına hasta sevkinin yapıldığı, yoğun bakım doluluk oranının % 70’leri bulduğu şu zamanda çıkıpta birilerinin şehir hastanesi ihalesi bugün yapıldı, hayırlı olsun demesi çok komik kalmaktadır.

 

Başta ifade ettiğimiz gibi, güven kaybolmaya görsün, siz çıkıp ısrarla birilerine hastane yapıldı, Cumhurbaşkanımız temelini attı, çalışmalar devam ediyor derseniz ve ardından bir sonuç çıkmaz ise kimse bunlara inanmaz. Şimdi bizim merak ettiğimiz sadece şudur; bu kez şehir hastanesi yapılacak mı? Yapılacak ise ne zaman başlanacak? 2021 yılına girmeye ramak kala şu günlerde yapılan bu açıklama ile 1700 yataklı bir hastane kullanıma hazır hale ne kadar süre de gelecektir? Zira Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada 2023 yılı öncesi bitireceklerini ifade etmiştir. Bu süre zarfında bitirilebilecek midir? Çekincemiz; bu sefer başlayacak ise, bu hastane inşaatının da Şanlıurfa Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı çalışmalarına dönmesi ve yıllarca bitirilememesidir.

 

Bu yüzden diyoruz ki; çoban misali her gün yangın var diyeceğinize, çıkın yangın olduğu vakit yangın var deyin. Çünkü bu halkın gerçekleri bilmeye, öğrenmeye hakkı vardır” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti