Advert
Advert

SAKIB’IN KÖŞKÜNÜ GASTRONOMİ MERKEZİ OLUYOR

Tarihi Haleplibahçe havzasında bulunan Sakıb’ın Köşkü, Büyükşehir Belediyesi'nce tarihi dokusu korunarak restore ediliyor.

SAKIB’IN KÖŞKÜNÜ GASTRONOMİ MERKEZİ OLUYOR
Bu içerik 6225 kez okundu.
Advert

Sakıb'ın Köşküne giderek devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, teknik ekipten bilgi aldı. Alanda yeni evlenen bir çiftin dış mekan çekimine de tanıklık eden Başkan Beyazgül, restorasyon çalışmaları sırasında mekanın yeni evlenenler için tekrardan düzenleneceğini söyledi.   

 

Restorasyon ve çevre düzenlemesinin ardından köşkü, Urfa Mutfağına katkı sunmak amacıyla  "Gastronomi Merkezi" haline dönüştüreceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Sakıp Efendinin köşkünü nostaljiye uygun efsanevi bir yere dönüştüreceğiz. Gastronomi merkezi haline getirilecek olan köşkte çalışmalarımız sürüyor. Restorasyon ve çevre düzenlemesi tamamlandığında köşk, Urfa mutfağına özgü yemeklerin sunulduğu merkeze dönüştürülecektir" dedi.

 

RESTORASYONDA YEŞİL ALANLAR ARTIRILDI

Yeşil alanların daha yoğunlukta kullanıldığı restorasyon ve çevre düzenlemesi sonrasında Sakıb'ın Köşkü, yeme içme alanları,  gelin damat fotoğraf çekim alanları,  kır düğünü tarzında nikâh kıyma bölümü, çocuklar için oyun gurupları ve 22 araçlık otopark ile Şanlıurfalıların hizmetinde olacak.

 

BÜYÜKŞEHİR, UNESCO YOLUNDA "DÜNYANIN EN ESKİ MUTFAĞI" SLOGANINDA KARARLI

Tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe'ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa'nın gastronomi alanındaki lezzetlerini UNESCO'ya tescil ettirmekte kararlı olan Büyükşehir Belediyesi "Dünyanın en eski mutfağı" sloganında yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

 

SAKIB'IN KÖŞKÜNDE URFA DAMAK LEZZETİ SUNULACAK 

Tarihi alanın belirli bir bölümünde yapılacak olan Gastronomi Merkezi’nde gelen konuklara Şanlıurfa’ya özgü damak lezzetleri sunulurken bir yandan da yemek hazırlama atölyesi ile bu yemeklerin yapılış serüveni gösterilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.