Advert
Advert

Urfa Müziği ile İlgili İlk Bilimsel Kitap Yayınlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Urfa’da Müzik” kitabı yayınlandı.

Urfa Müziği ile İlgili İlk Bilimsel Kitap Yayınlandı
Bu içerik 1045 kez okundu.
Advert
Editörlüğü ve bilim kurulunu Harran  Üniversitesiöğretim elemanlarının yaptığı “Urfa’da Müzik” kitabı, 450 sayfa, 10 ana başlık ve 44 makaleden oluşuyor.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan, Urfa’da Arkeoloji / Tarih ve Müzik, Urfa’da Mûsikî ve Mûsikîşinaslar, Müzik ve Toplum / Müzik Sosyolojisi, Mûsikî İcracılığı / Hânendelik, Din / Tasavvuf Mûsikî İlişkisi, Dârü’l-Elhân ve Urfa Müziği Repertuarı, Urfa Müziğinde Derleme, Beste ve Arşiv, Urfa’da Mûsikî Edebiyatı, Sıra Geceleri ve Urfa’da Müzik Eğitimi, Teorisi ve Kültürü ana başlıklarında oluşan kaynak kitap, Urfa müziği ile ilgili yayınlanan ilk bilimsel kitap oldu.
 
Tarihi ve kültürünün yanı sıra Şanlıurfa’nın UNESCO müzik şehri süreci için önemli bir adım olan bu kaynak kitabın oluşumunda Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalının öğretim elemanları; Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Prof. Dr. Mehmet Önal ve Doç. Dr. Mahmut Kaya emek verdi,
 
Kaynak: HRÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ