Advert
Advert

Fazla Olanı Dondur, Çürümesine Engel Olarak Gıdanı Koru!

Uygun koşullar ile dondurulan çiğ gıdaları 6 ay içerisinde tüketebileceğinizi biliyor muydunuz?

Fazla Olanı Dondur, Çürümesine Engel Olarak Gıdanı Koru!
Bu içerik 2441 kez okundu.
Advert

Tüketebileceğiniz miktardan fazla satın aldığınız sebze ve meyveleri çürümeden saklamanın en pratik yolu, derin dondurucu içerisinde muhafaza etmektir. Bu sayede gıdalarınızı neredeyse 6 aya kadar tüketebilirsiniz. Üstelik uzmanlar evde dondurulan taze gıdaların besin değerlerindeki kaybın çok az olduğunu belirtiyor. Mevsimin en tatlı meyvelerini ve vitamin dolu sebzelerini ilerleyen zamanlarda tüketmek isterseniz uygun koşullarda saklayabilir, dilediğiniz zaman buzunu çözdürerek kullanabilirsiniz. Peki meyve ve sebzeler buzlukta nasıl muhafaza edilir?

Buzlukta saklayacağınız meyve ve sebzeleri öncesinde güzelce yıkayıp kurutmalı ve buzluğa kaldırmadan önce ayıklamanız gereken kısımlarını temizlemelisiniz.

Derin dondurucuda muhafaza edeceğiniz gıdaları porsiyonluk olarak paketleyerek kaldırmanız bir başka önemli detayı oluşturuyor. Bu sayede her defasında kullanacağınız kadar gıdayı buzluktan çıkararak çözdürebilirsiniz.

Derin dondurucuda muhafaza etmek istediğiniz meyve ve sebzelerin olgunlaşmalarını beklemelisiniz. Meyve ve sebzeler dalından koparılıp sofralarımıza gelene kadar birçok süreçten geçerler. Bu süreç içerisinde de gelişmeye ve olgunlaşmaya devam ederler. Olgunlaşma belli sıcaklıklar altında durur. Bu sebeple eğer olgunlaşmamış bir sebze ya da meyveyi buzlukta dondurursanız, tüketmek istediğiniz zaman çözdürdüğünde lezzetsiz bir gıda ile karşı karşıya kalırsınız.

Buzluktan çıkardığınız meyve ve sebzeleri buzdolabı içerisinde, çözdürebilir, dilediğiniz an tüketebilirsiniz. Bu şekilde buzları çözülen gıdalar koku ve sertlik bakımında değişime uğramayacaktır.

Fazla aldığınız gıdaların çürüyüp çöpe gitmesine izin vermeyerek Türkiye’nin gıdasını korumak için başlattığı bu akıma siz de katılabilirsiniz. Bu yazıyı paylaşarak bilgilendirmek istediğiniz tüm yakınlarınızı çağırabilir, gıda israfı ile mücadeleye destek olabilirsiniz.

 

kaynak: gidanikoru.com

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.