Advert
Advert

BÜYÜKŞEHİR'İN "ENGELSİZ DOWN CAFESİ" HİZMETTE

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince BELTUR A.Ş bünyesinde Çocuk Oyun Dünyasında hizmete açılan "Engelsiz Cafe" bir down cafe niteliğinde.

BÜYÜKŞEHİR'İN
Bu içerik 3681 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince BELTUR A.Ş bünyesinde Çocuk Oyun Dünyasında hizmete açılan "Engelsiz Cafe" bir down cafe niteliğinde. 

Büyükşehir Belediyesine ait Engelli Koordinasyon Merkezinde çeşitli eğitimleri alarak yetiştirilen down sendromlu çocukları istihdama kazandırmak için açılan cafede Down sendromlu gençler ve çocuklar değişmeli olarak komilik, kasiyerlik vs. işlerde görev alacaklar.

Cafenin açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Amacımız,  bu özel insanları sosyal bir ortam içerisinde konuşlandırmak ve onlara iş deneyimi kazandırmak. Fırsat verildiğinde onların da çalışabildiğini, üretime katkı sağlayacağını hatta aldıkları maaşla ailelerine destek olabileceğini göstermiş olacağız" dedi.

Şanlıurfalıları nezih bir ortamda açılan bu cafeye davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Burada engelsiz kardeşlerimizin çalışacağı bir alan açtık. Son zamanlarda onlara engeli koyan bizleriz veya zihinlerimizde engel koymuşuz şimdi görüyoruz ki onlar engel tanımıyor. Eğer duygularınızın harekete geçmesini istiyorsanız, sevginizin ortaya çıkmasını istiyorsanız, derinliklerinizdeki güzelliklerin ortaya çıkmasını istiyorsanız bu engelsiz çocuklarımızla temasınızı daha fazla arttırmanız gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Beyazgül konuşmasına şöyle devam etti: Önceleri evden çıkarılmayan ve bir nevi eve hapis edilen bu çocuklarımız, evlatlarımız şimdi ise doğrudan doğruya çalışma alanı içerisinde olacaklar ve diğer kardeşlerimize de cesaret kazandıracaklar ama bir şey daha kazandıracaklar, eğer içinde sevgiden bir noksanlık hisseden duygularından kayıplar hisseden biri varsa gelsin burada bunlarla otursun çayını içsin, kahvesini içsin kendileriyle sohbet etsin, o kadar güzel sohbet edeceklerine inanıyorum ki başka bir yerde bunu bulamayacaklar. Bizler zihindeki engeli kaldırdığımız zaman o hayattaki engeller kalmış oluyor. Yine toplamda 14 bin metrekare alan üzerine kurulan Türkiye’nin en modern  Engelliler Koordinasyon Merkezimizde de 30 adet derslik, engelli yüzme havuzu, 300 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, hobi bahçelerimiz var yine orada bir kısım yetiştirdikleri canlı hayvanlar var, bir mehter takımımız var. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum, bir başlangıç olma niteliğinde olduğunu düşünüyorum inşallah bunların sayısı arttırarak devam edeceğiz.

Görme Engelli Ruşendil (Kalp Göziyle Görenler) grubunun sahne aldığı engelsiz cafenin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, cafede istihdam edilen down sendromlu gençler ve diğer davetliler ile yaptı. Etkinlikle birbirinden güzel eserler seslendiren Görme Engelli Ruşendil grubu dinleyenlerin beğenisini aldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti İl Başkan Vekili Vehbi Beyaz , AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Moğal, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, Büyükşehir Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı. davetliler ile down sendromlu gençlerin aileleri katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.