Advert
Advert

İngiltere Savunma Bakanı'ndan Türk İHA’larına övgü

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’nin insansız hava araçlarının (İHA) Libya ve Suriye’de etkili biçimde kullanmasının "oyun değiştirici" nitelikte olduğunu ifade etti..

İngiltere Savunma Bakanı'ndan Türk İHA’larına övgü
Bu içerik 1844 kez okundu.
Advert

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’nin insansız hava araçlarının (İHA) Libya ve Suriye’de etkili biçimde kullanmasının "oyun değiştirici" nitelikte olduğunu ifade etti.
İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace dün Hava ve Uzay Gücü Konferansı’nda yaptığı açıklamada, İnsansız Hava Araçları teknolojileri konusunda Türkiye’yi örnek gösterdi. İngiltere’nin savunma konularında başka ülkelerden ders alması gerektiğini belirten Bakan Wallace, "Türkiye’nin 2019 ortasından bu yana Bayraktar TB-2’leri Libya’da nasıl kullandığına bakın. Geçen yıl Temmuz ayında Libya Ulusal Ordusunun kontrolündeki Cufra Havaalanı’nı vurarak çok sayıda komuta kontrol noktalarını ve iki nakliye uçağını tahrip etti" dedi. Wallace, İHA’ların istihbarat topladığını, gözetleme yaptığını, cephe ve tedarik hatlarının lojistik üslerini hedef alan operasyonlar yaptığını vurguladı.

“Oyun değiştirici nitelik”
Yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin Kuzey Suriye’deki terörle mücadele operasyonlarında kullanılan silahsız hava araçlarının başarısına değinen Wallace, “Türkiye’nin Suriye’ye müdahil oluşunu ve elektronik savaşı, hafif silahlı insansız hava araçları, tankları, zırhlı araçları ve üzerilerindeki hava savunma sistemlerini durdurmaya yönelik akıllı mühimmatı nasıl kullandığını düşünün" diye konuştu. Raporlara göre Esad rejiminin ağır kayıplar verdiğini ifade eden Bakan Wallace “3 bin asker, 151 tank, 8 helikopter, 3 İHA, 3 savaş uçağı, kamyonlar, 8 hava savunma sistemi ve diğer askeri teçhizat ve karargah. Bu iddiaların yarısı doğru olsa bile sonuçları oyun değiştirici niteliktedir" ifadelerini kullandı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.