Advert
Advert

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Jandarmanın kuruluş yıldönümü mesajı

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Jandarmanın kuruluş yıldönümü mesajı; “Şan ve şerefle dolu 181 yıl”

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Jandarmanın kuruluş yıldönümü mesajı
Bu içerik 1516 kez okundu.
Advert

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Jandarma’nın kuruluşunun 181. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında; Jandarmanın; suçun önlenmesi ve faillerin yakalanarak adalet önüne çıkarılmasının kolluk kuvvetinin en önemli görevi olduğunu dile getiren Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, özellikle teknolojik imkânları kullanarak delilden suçluya ulaşmaya dönük çalışmalara ağırlık verilen teşkilatın, şan ve şerefle dolu 181 yıllık tarihe sahip olduğunu söyledi.

 

 

Tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu bir kanun ordusu

 

Mesajında; Afet anında da kesintisiz iletişime olanak sağlayacak Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi projesinin de tamamlandığını, Sağlık Bakanlığı ve AFAD'ın da yararlandığı sistemin tüm illere yayıldığını hatırlatan Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Jandarmamız, yüksek vatan ve millet sevgisi, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplin, hukuki, ahlaki ve mesleki değer yargılarına sahip personeli ile kutsal vatan topraklarında görev yaptığı her noktada ülkemizin gücü ve teminatı olmaya devam edecek. Bu güzel ülkeye ve fedakâr millete Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak her noktada görev yapan, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, ülkenin bağımsızlığı, huzur ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bu vesileyle 181 yıldır asil milleti ve ülkesi için fedakârca ve kahramanca görev yapan, tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu bir kanun ordusu olan Jandarma Genel Komutanlığının bütün personeli adına bizlerden desteğini esirgemeyen halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı günde jandarma teşkilatının şan ve şerefle dolu 181 yıllık tarihinde emek, gayret ve alın teri bulunan Mehmetçiklere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

 

Jandarmamız; daima toplumun huzur ve güvenliği için gayret gösteriyor

 

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen mesajında; Tanzimat Fermanının ilan edildiği 1839 yılı ile Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi (Askeri Kolluk Tüzüğü)'nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran günü birleştirilerek, 14 Haziran 1839 tarihi, Jandarma'nın kuruluş tarihi olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “Kuruluş tarihi olan 1839'dan bu yana daima toplumun huzur ve güvenliği için gayret gösteren Türk Jandarması, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve hürriyetleri çerçevesinde bireyin, kurumların ve mülkiyet haklarının gözetildiği, özgürlük için güvenlik yaklaşımıyla toplum destekli bir asayiş hizmetinin sunumunu temel amaç edinmiştir. Bu çerçevede, vizyonu doğrultusunda, ‘insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir, kaliteli hizmet sunan örnek kolluk kuvveti olmak’ için çalışmalarını gelecekte de sürdürecektir. Gücünü halkının içten desteğinden alan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, görevlerini kanunlar çerçevesinde yerine getirirken, hiçbir özveriden de kaçınmamaktadır. Coronavirüs illeti süresince evlerimizde kapalı kaldığımız bu günlerde bile özellikle yaşlılarımızın ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını kapılarına kadar götüren Jandarmamız; her zaman yurt, ulus ve ülkemiz ilkelerine aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur. Jandarmamızın 181'inci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.