Advert
Advert

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Süt ihracatı müjdesi

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, coronavirüs salgınının hemen hemen normale dönmeye başladığı bu günlerde Türkiye’nin Çin’e süt ihracatının önündeki engellerin kalktığı müjdesini verdi.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Süt ihracatı müjdesi
Bu içerik 1577 kez okundu.
Advert

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, tiwetter hesabından da paylaştığı gibi coronavirüs salgını sonrasında dünyada ekonomik olarak da normalleşme sürecine girilmiş olduğunu belirterek, “Covid19’dan sonra dünya ekonomik olarak da normalleşme sürecine girmiş durumda. Bu bağlamda ülkemiz adına güzel bir haber paylaşayım. Türkiye’nin, 2019 yılında 5.9 milyar dolarlık süt ürünü ithal eden Çin’e süt ürünleri ihracatının önündeki tüm engeller kalkmıştır” dedi.

 

 

Çin’de 13. Ulusal Halk Meclisi toplandı, hükümete önemli çalışma raporu sundu

 

Dünya ekonomisinin pandemiden çıkışı nedeniyle Çin’de gerçekleşen çifte oturumun ekonomi mesajları ve dünyaya yansımaları konusunda da kısa bilgi veren ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Büyüme hedefi koymayan Çin, dün toplanan 13. Ulusal Halk Meclisi toplantısında hükümete önemli bir çalışma raporu sundu. Sunulan bu raporda; Kentsel ve kırsal bölgelerde en az yeni 9 milyon istihdam yaratılacak. Ölçülen işsizlik oranı yüzde 6 ve kayıtlı işsizlik oranı yüzde 5,5 civarında korunacak. Tüketici fiyatları % 3,5 oranında tutulacak. Mevcut standartlara göre kırsal kesimlerde yoksul nüfus kalmayacak. Bütçe açığı oranı en az % 3,6 olacak. 1 trilyon yuan tutarında salgınla mücadele için özel devlet tahvili çıkarılacak. Yılboyu, işletmelerin üzerindeki vergi ve sosyal sigorta yükü 2,5 trilyon yuan azaltılacak. Vatandaşların gelir artışı ve ekonomik büyüme hızı dengeli şekilde korunacak. İnternet geniş bant ve özel hatların ortalama ücretleri % 15 azaltılacak. Büyük ticari bankaların KOBİ’lere kredi artış oranı % 40’ın üzerine çıkarılacak. Bu yıl ve önümüzdeki yıl 35 milyon nüfus mesleki beceri eğitimine tabi tutulacak ve yüksek meslek okulları 2 milyon daha fazla öğrenci alacak. 3,75 trilyon yuanlık yerel özel tahvil çıkarılacak. Kentsel ve kırsal bölgelerdeki 39 bin eski yerleşim restore edilecek. Demiryolu inşasına 100 milyar yuan ek sermaye aktarılacak. 5 milyon 333 bin hektar yüksek standartlı tarım arazisi çiftçilere tahsis edilecek. Sağlık sigortasında kişi başına düşen sübvansiyon 30 yuan artırılacak gibi önerilere yer verildi” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ