Advert
Advert

ŞANLIURFA STEM VE BİLİM MERKEZİNDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KORUCU MASKE ÜRETİMİ

Türkiye’nin robotik alanda eğitim konusunda öncü kurumlarından bir tanesi olan Urfa STEM ve Bilim Merkezi bu kez tüm Dünya’da tehdit oluşturan koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan veya tedavi sürecine giren kişilere müdahale eden sağlıkçılarımız için maske üretimine başladı.

ŞANLIURFA STEM VE BİLİM MERKEZİNDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KORUCU MASKE ÜRETİMİ
Bu içerik 2005 kez okundu.
Advert

Türkiye’nin robotik alanda eğitim konusunda öncü kurumlarından bir tanesi olan Urfa STEM ve Bilim Merkezi bu kez tüm Dünya’da tehdit oluşturan koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan veya tedavi sürecine giren kişilere müdahale eden sağlıkçılarımız için maske üretimine başladı. Ülkemiz genelinde 3D baskı merkezlerin birleşerek bir kampanyaya girmesi ve sağlıkçılarımızı bu virüs tehdidine karşı koruyan maske basımına Şanlıurfa’da bir marka haline gelen Urfa STEM ve Bilim Merkezi de duyarsız kalmadı. Bünyesindeki 3D tasarım ve inovasyon atölyesinde yer alan 3D yazıcıları ile gece gündüz üretime geçen ve gerek özgün tasarımları gerekse de Dünya genelinde kullanılan maske tasarımlarını basarak sağlık kuruluşlarına destek olmaktadır. Urfa STEM ve Bilim Merkezi Koordinatörü Halil İbrahim ÇETİN “Ülkemizin ve tüm Dünya’nın koronavirüse karşı almış oldukları önlemler çerçevesinde hastanelerimizde çalışan sağlıkçı arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kurumumuz bünyesinde yer alan 3D yazıcılarımızın tamamı aktif durumda olup gece gündüz maske üretimi yapılmaktadır. Sağlık kuruluşlarımızın başvurması halinde siparişlerini yetiştirmeye çalışacağız. Ayrıca okullarımızdan ve diğer kurumlardan da bir çok destek gelmekte , 3D yazıcılarını göndererek veya filament , asetat gibi destekler sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu virüsü el birliğiyle ortadan kaldıracağız.” dedi.

Türkiye’nin farklı illerinde de yapılan 3D baskılarla yapılan maskeler sağlık çalışanlarına ulaştırılmakta ve bu virüsün yayılımı engellenmektedir. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Urfa STEM ve Bilim Merkezinde bulunan 3D yazıcılarla, koruyucu yüz maskesi üretme işlemini daha seri hale getirecek sistemlerin araştırması da devam etmektedir. Bir maskenin yapım aşaması 1 saat sürerken Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Koordinatörü Veysel ÖNCÜL, üretimin ihtiyacı karşılayana kadar devam ettirileceğini dile getirdi ayrıca Şanlıurfa’da yer alan 3D yazıcısı bulunan vatandaşların maske üretimi noktasında bizlere başvurarak destek vermelerini istedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti