Advert
Advert

Verem Eğitimi Ve Farkındalık Haftası (05-11 Ocak 2020)

Tüberküloz solunum ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalıktır ve tüm dünyada ilk on ölüm sebebi arasında yer almaktadır.

Verem Eğitimi Ve Farkındalık Haftası (05-11 Ocak 2020)
Bu içerik 793 kez okundu.
Advert

Tüberküloz solunum ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalıktır ve tüm dünyada ilk on ölüm sebebi arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin sağlıkla ilgili hedeflerinden biri de 2030 yılına kadar tüberküloz epidemisini sona erdirmektir. Bu hedefe ulaşmak amacıyla ülkemizde Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı yürütülmektedir. Bu Program; “Veremsiz Bir Türkiye!” hedefine ulaşmak için yürütülen faaliyetleri kapsamaktadır. Gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ve çabalarıyla uzun yıllardır başarıyla yürütülen tüberküloz kontrol çalışmaları sonucunda, ülkemizde tüberküloz hasta sayısı ve tüberküloz görülme sıklığı, her yıl %3-4 civarında azalmaktadır. Tüberküloz çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla bu yıl 05-11 Ocak  “Verem Eğitimi Ve Farkındalık Haftası” olarak belirlenmiş olup bu kapsamda eğitimler ve etkinlikler düzenlenmektedir.
Tüberküloza yönelik tanı ve tedavi hizmetleri, tüm sağlık kuruluşlarımızda ücretsizdir. Tüberküloz ve dirençli tüberküloz hastalarının tedavisinde kullanılan tüm ilaçlar, Bakanlığımız tarafından temin edilerek vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.
    Kendinizi, sevdiklerinizi ve çevrenizdekileri korumak için yaşadığınız ortamları sık sık havalandırınız.
    Öksürürken ve hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatınız.
    Çocuklarınıza mutlaka Verem (BCG) aşısı yaptırınız.
    2 haftadan uzun süren öksürükle birlikte balgam, ateş, gece terlemesi, kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik gibi şikayetleriniz varsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Şimdi Tüberkülozu Bitirme Zamanı!
Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye!

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti