Advert
Advert

Dünya Kupasında buruk sevinç

12 Dev Adam FİBA Dünya Kupasında uzatmada ABD’ye 93-92 mağlup oldu ama Türkiye’ye buruk sevinç yaşattı.

Dünya Kupasında buruk sevinç
Bu içerik 1134 kez okundu.
Advert

12 Dev Adam FİBA Dünya Kupasında uzatmada ABD’ye 93-92 mağlup oldu ama Türkiye’ye buruk sevinç yaşattı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası E Gurubu ikinci maçında ABD'ye uzatma periyodu sonucunda 93-92 mağlup oldu. Dün Japonya'yı devirdi. Amerika’ya kök söktürdü ama bugün olmadı. Canınız sağ olsun gençler.

2019 FIBA Erkekler Basketbol Dünya Kupası ikinci maçında Rüya Takım denen ABD, Milli Takımımızın elinden zor kurtuldu. Uzatma dakikalarının son saniyelerinde faul atışlarıyla ABD'ye 1 sayı farkla yenilsek de 12DevAdam'ın sergilediği oyun göz doldurdu.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan tebrik mesajı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, normal süresi 81-81 beraberlikle tamamlanan ancak uzatmalarda 93-92 ABD'nin galibiyetiyle sonuçlanan Dünya Kupası maçına ilişkin Tweetter hesabından açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2019 FIBA Dünya Kupası E Grubunda oynanan ABD-Türkiye maçına ilişkin, “Skor hiç önemli değil. Oynadığınız basketbol, sahada ortaya koyduğunuz karakter ve bize yaşattığınız gurur yeter. Türkiye arkanızda. Dünya Kupasında bundan sonraki maçlarınızda başarılar 12 Dev Adam” diyerek 12DevAdam’ı tebrik etti.

Büyükelçimiz Önen, maçları kaçırmadı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen de, “Haydi Türkiye’m. Dünya Basketbol şampiyonasında tarih yazmaya hazır mısın. 12 Dev adama FIBA WC’19 Başarılar diliyorum. FIBA Basketbol Dünya Şampiyonasında Türkiye 92-93 ABD uzatmalar sonucu turnuvanın 1 numaralı favorisini son anda elimizden kaçırdık. Yüreğine sağlık 12DevAdam. Dün Japonya'yı devirdi. Amerika’ya kök söktürdü, son maçında da Çekya karşısında başarılı olması bizi daha da mutlu edecektir” diyerek sevincini dile getirdi.

Gençlik Spor Bakanı Kasapoğlu ve Yardımcısı Yerlikaya’dan teşekkür ve teşvik mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoglu, “Çok Güzelsin Türkiye! Canın sağ olsun Milli Takım” derken, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da, “Canınız sağ olsun. 12DevAdam. ABD karşısında son saniyeye kadar sergilediğiniz üst düzey mücadele için teşekkür ediyoruz. Perşembe günü gurubun son maçında Çekya karşısında başarılar diliyorum” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü twitinde, “ABD 93 - 92 TÜRKİYE. ABD karşısında son saniyelerde galibiyeti elimizden kaçırdık. Olsun daha gidecek çok yolumuz var. Canınız sağ olsun 12DevAdam”, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu da tweetinde, “ABD karşısında takım olarak maç boyunca çok iyi mücadele eden ve bizleri gururlandıran Ay-yıldızlılarımızı yürekten kutluyorum. Biz birlikteyiz. Helal olsun çocuklar yine de tarih yazdınız” ifadelerine yer verdi.

Sporcuların babasından teşekkür

S.M. Esad ve M.A. Fatih'in Babası Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da, “Basketbolu oğullarının maçında izleyen bir babaya bu yaşında yaşattığınız duygu için teşekkür ediyorum. Ülkemin ve milletimin değerlerini hatırlatma ve adını yüceltme mücadelesinde yolunuz açık olsun. Bir skor her zaman mağlubiyet değildir. Yaşananlar da kazançtır” diye tweet atarak memnuniyetini dile getirdi.

Büyükelçi Önen’den Shanghai Müteşebbisler Birliğini ziyaret

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, bir yandan 12 DevAdam’ın maçını kaçırmamaya gayret ederken, çalışmalarını da aksatmadı.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Bugün Shanghai Müteşebbisler Birliğini ziyaret ettim. Binden (1000) fazla üyesi ve 200 milyar dolarlık hacmiyle Türkiye ile her türlü işbirliği için hazır olduklarını dile getirdiler. En kısa zamanda bir turizm çalıştayı yapmak ve iş dünyasını bir araya getirmek için mutabık kaldık” diyerek güzel bir işe daha imza atmanın sevincini yaşadı, yaşattı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti