Advert
Advert

USTALAR’IN ORGANLARI 5 KİŞİYE CAN OLDU

Şanlıurfa’da beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Begüm Ustalar’ın organları 5 kişiye can oldu.

USTALAR’IN ORGANLARI 5 KİŞİYE CAN OLDU
Bu içerik 1369 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’da beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Begüm Ustalar’ın organları 5 kişiye can oldu. Ustalar’ın ailesi, vatandaşları organ bağışına davet etti.
Şanlıurfa'da 21 Nisan'da trafik kazası sonucu beyin travması geçiren ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Begüm Ustalar’ın 24 Nisan’da beyin ölümü gerçekleşti. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Hasan Basri Bahçıvan ve Mahmut Kılıç, Ustalar'ın ailesini organ bağışı konusunda ikna etti.
Ankara Şehir Hastanesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen ekipler, Begüm Ustalar'ın pankreas, karaciğer, akciğer ve her iki böbreğini ameliyatla aldı. Alınan organlardan Akciğer Ankara Şehir Hastanesi’ne diğer organlar ise Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne helikopter ambulans ile nakil edildi. Begüm Ustalar'ın Babası Zafer Ustalar, "Kızımızın organlarını bağışladık. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum. Ölüp de yok olacağına organ bekleyenlere hayat versin" dedi.
Öte yandan hastanelere ulaştırılan organlar, nakil bekleyen hastalara başarılı bir şekilde transfer edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ