Advert
Advert

Şanlıurfa Gap Havalimanında Yangın Tatbikatı

Şanlıurfa GAP Havalimanında olası uçak kazası ve yangına karşı tatbikat yapıldı.

Şanlıurfa Gap Havalimanında Yangın Tatbikatı
Bu içerik 1143 kez okundu.
Advert

Tatbikat senaryosu gereği, Şanlıurfa GAP Havalimanına indiği sırada kaza geçiren ve içinde 85 yolcu ile 5 ton yakıt bulunan Boeing 737-800 tipi uçakta çıkan yangın, ARFF ekiplerince kısa sürede söndürüldü.

Şanlıurfa GAP Havalimanında olası muhtemel kazalara karşı sürekli alarm durumunda bekletilen ARFF (Aircra Rescue and Fire Fighng – Hava Kurtarma ve Yangınla Mücadele) ekibince gerçekleştirilen tatbikat senaryosu gereği, Menekşe Havayollarına ait tarifeli 2598 sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 10 Ekim 2018 tarihinde saat 20.00’de piste iniş yaparken kaza geçirdi.

Kaza ile birlikte motorlarında yangın çıkan ve deposunda 5 ton yakıt bulunan uçakta bulunan 85 yolcunun hayatını kurtarmak için başlayan operasyon, hava trafik ünitesince ARFF birimine bildirildi. ARFF ekipleri olaya müdahale ederken, havalimanı yönetimi olayı Mülki İdare Amiri, acil yardımlaşma protokolü yapılan kurumlar ile emniyet ve güvenlik birimlerine bildirdi. Olay yerine gelen acil yardımlaşma protokolü yapılan kurumlar ve sağlık ekipleri, ARFF birimine destek olarak yangını söndürüldü ve yaralanan yolcular hastaneye sevk edildi.

Tatbikat başarıyla tamamlanırken, tatbikat anında havalimanında bulunan ve uzaktan olayı izleyen vatandaşlar, olayı gerçek sandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ