Advert
Advert

Hafriyat kamyonlarının kaldırdığı toz tarladaki biberleri kuruttu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hafriyat kamyonlarının kaldırdığı yoğun toz, tarladaki biberleri kurutarak ziyan olmasına neden oldu..

Hafriyat kamyonlarının kaldırdığı toz tarladaki biberleri kuruttu
Bu içerik 1201 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hafriyat kamyonlarının çakıl yoldan geçerken yükselttiği toz, biber eken çiftçiyi zor durumda bıraktı. Çiçektepe kırsal Mahallesi’nde rüzgarın etkisiyle tarlaların içerisine kadar giden toz, arazilerin büyük kısmını kapladı. Biberlerin üzerinde oluşan toz tabakası nedeniyle ürünler tarlada kaldı. Toz ve toprak nedeniyle tarladan toplanamayan biberler, çiftçilere pahalıya mal oldu. Biber tarlalarıyla birlikte fıstık ağaçları ile incir ağaçlarının da toz tabakasından etkilendiği öğrenildi.
Yetkililerden konunun çözümü için yardım istediklerini söyleyen çiftçilerden Halil Aslan, “Kaymakamımızdan rica ediyoruz. Şu toza bakın, halimize bakın. Yaklaşık 7 aydan beri böyle devam ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şikayet etsek de fayda etmiyor. Kaymakamımız yapabiliyorsa yapsın, kendisinden rica ediyoruz. Başka ne diyebilirim ki başka çare yok. Ağaçların halini görüyorsunuz. Bütün ağaçlar kurudu” dedi.
Ağır iş makineleri nedeniyle yoldaki toz ve toprağı tarlaların içerisine kadar geldiğini ve biberlerin üzerinde bir tabaka oluşturduğu için ürünlerinin ellerinde kaldığını dile getiren Bülent Yüksel ise "O kadar yetkililere ilettik kimse ilgilenmedi. Zaten bu sene biber para etmiyor. O kadar masraf yaptık. Masrafımız hep boşa gitti. İlgilenen varsa ricam bu tozun önlemini alsınlar. Bizim bu bölgeye su gelmemesine rağmen biz burayı yer altındaki kuyularla suluyoruz. Yer altından yer üstüne çıkarıyoruz ama o da zarar oluyor. Kaymakama da ilgililere de ilettik durumumuzu. İnşallah yaparlar” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti