Advert
Advert

Şanlıurfa’da yılın ilk pamuğu satıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk kütlü pamuğu 20 liradan satıldı. Üretici altın ile ödüllendirildi..

Şanlıurfa’da yılın ilk pamuğu satıldı
Bu içerik 1671 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk kütlü pamuğu 20 liradan satıldı. Üretici altın ile ödüllendirildi.
Şanlıurfa’da yetişen sezonun ilk kütlü pamuğu Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda satıldı. Akçakale ilçesine bağlı Geçitli Mahallesi’nde ikamet eden Necdet Sümer, yetiştirdiği pamuğu Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda açık artırma usulü ile satışa sundu. Yılın ilk kütlü pamuğu Bülbül Pamuk firması yetkilisi Nahsal Bülbül tarafından sembolik olarak 20 liradan satın alındı. Yılın ilk pamuğunun üreticisi Necdet Sümer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.
Sezonun ilk pamuğunun tüm üreticilere ve sanayicilere hayırlı olması temennisinde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, üretici Necdet Sümer’i tebrik etti. Pamuğun stratejik bir ürün olduğunu ve hükümetin pamuğa büyük bir desteğinin olduğunun altını çizen Kaya, "Pamuktaki girdiler oldukça fazla. Hükümetimiz bu konuda üreticilerimize destekleme veriyor. Pamuğun temiz toplanması gerekiyor, hammadde olarak pamuğun bütün sektörlere katkısı var. Ürünümüz altın değerinde, üreticilerimizin pamuğu temiz toplaması gerekiyor çünkü stratejik bir ürün olan pamuğa muhtacız” diye konuştu.

Suruç Ovası’nın sulamaya açılması pamuk alanlarını arttırdı
Suruç Ovası’nın sulamaya açılması ile birlikte pamuk ekim alanlarının ve veriminin arttığını ifade eden Başkan Kaya açıklamasının devamında, "Geçtiğimiz yıl 1 milyon 850 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapılmış bu yıl ise yaklaşık 2 milyon 300 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapıldı. Bu oldukça büyük bir rakam. Hükümetimizin pamuğa çok desteklemesi var. Pamuğun kıymetini bilmemiz lazım Şanlıurfa’da üretilen pamuk kalite yönünden çok iyi. Bu ürünün kıymetini bilelim hem kaliteli yetiştirelim hem de temiz toplayalım, Suruç Ovası’nın sulaması pamuk ekim alanının ve veriminin artmasına neden oldu. Bu ülkemiz ve ilimiz için çok güzel. Daha kaliteli yetiştirmeye çalışalım bu yılın bereketli geçmesini diliyorum” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti