Advert
Advert

Vali Tuna Halfeti’de öğrencilerle bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ilçe gezileri kapsamında Halfeti’de öğrencilerle bir araya geldiği programda, Anadolu coğrafyasında farklı etnik kökende insanların olduğunu fakat farklıkların değil ortak noktaların konuşulması gerektiğini söyledi..

Vali Tuna Halfeti’de öğrencilerle bir araya geldi
Bu içerik 1289 kez okundu.
Advert
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ilçe gezileri kapsamında Halfeti’de öğrencilerle bir araya geldiği programda, Anadolu coğrafyasında farklı etnik kökende insanların olduğunu fakat farklıkların değil ortak noktaların konuşulması gerektiğini söyledi.
Vali Tuna, ilçe gezilerini Halfeti ile sürdürdü. İlçede ilk olarak Halfeti Anadolu Lisesini ziyaret eden Tuna, öğrencilerle sınıflarında sohbet etti. Okulda öğrencilere birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Vali Tuna, “Görüyorsunuz ki bugünün dünyasında ayakta kalmak hiç de kolay değil. O yüzden birlik ve beraberlik önemli, güçlü olmak önemli. Bu ülkenin, sizin seçtiğiniz kişilerin güçlü olması, desteğinizi arkalarında çok güçlü hissetmeleri lazım. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların birçoğunun etnik kökeni farklı ama farklılıklarımızı değil ortak noktalarımızı konuşacağız. Bizi bir araya getiren ortak gönül medeniyetimiz, inançlarımızdır. Bu doğrultuda insanlığa yapmış olduğumuz katkılardır” dedi. Sohbetin ardından okulda görevli öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Tuna, okul ziyaretlerindeki amaçlarının öğrencilerle sohbet ederek tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Okul ziyaretinin ardından Tuna, ilçede Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle de bir araya geldi. Buluşmada ilk olarak kaymakamlık ve belediye hizmetleriyle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Ardından toplantıya katılanlara açıklamada bulunan Vali Tuna, bundan sonraki dönemde, sahip olduğu potansiyelle Türkiye’nin ihtiyacı olan maddi ve manevi kalkınmanın motor gücünü Şanlıurfa’nın oluşturacağını kaydetti. Halfeti’nin ise sahip olduğu zenginliklerle geçmişte olduğu gibi bundan sonra da adından söz ettireceğini sözlerine ekleyen Tuna, Halfeti’nin sahip olduğu doğal güzelliklere ve turizm potansiyeline vurgu yaptı. Vali Tuna, “görüyorsunuz ki bugünün dünyasında ayakta kalmak hiç de kolay değil. O yüzden birlik ve beraberlik önemli, güçlü olmak önemli. Referandumun huzur içerisinde geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu farklı amaçlar için kullanmak isteyen, provoke etmek isteyenler olabilir. Bunlara karşı dikkatli ve uyanık olmak lazım. Kimsenin halkın iradesini etkilemesine izin vermeyeceğiz. insanımızın refah seviyesini yükseltmek istiyorsak iyi değerlendirme yapmalıyız” şeklinde konuştu.
Toplantıda daha sonra mahalle muhtarları ve kanaat önderleri Halfeti ile ilişkin konuları Vali Tuna ve beraberindekilerle paylaştı. İlçe ziyaretinin sonunda ise Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Halfeti Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti