Advert
Advert

Hamarat Eller Çarşısı Kadınlara Kazanç Kapısı Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı, kadınlar için yaptıkları yöresel gıda ürünleri ve el işi ürünleri satarak kazanç kapası oldu.

Hamarat Eller Çarşısı Kadınlara Kazanç Kapısı Oldu
Bu içerik 1989 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı, kadınlar için yaptıkları yöresel gıda ürünleri ve el işi ürünleri satarak kazanç kapası oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfalı kadınlar, Büyükşehir Belediyesince tarihi ve turistik mekanların başında gelen Haleplibahçe bölgesinde geçen ay hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı'nda yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerle yöresel tatlar ve mutfak ürünlerini satmaya başladı.

Çarşıda elde edilen gelir, Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törenle ürünlerini satışa sunan kadınlara teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmada, kadınların buluşma adresi haline gelen çarşıda, her türlü el işi ürünü görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Hamarat Eller Çarşısı Projesi'nin Şanlıurfalı kadınlar için önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti: 

"Biz kadınımızla gelişen bir Şanlıurfa hedefi içerisindeyiz. Gelişmişlikte hiçbir zaman kadınımızı arka plana alamayız. Bunun çok iyi bilincindeyiz. Onun için bu tür projelerle her zaman kadınlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu projeye katılım gösteren tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kadınlarımız isot, çekçek, şıra, bastık gibi yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra el işi ürünleriyle çarşımıza gelerek ürünlerini satıyor ve aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bu bizleri de çok mutlu ediyor. Bu işi sürdüreceğiz ve kadınlarımızın ekonomik alanda da kendi işlerini kurmalarına vesile olacağız."

Çarşıda ürünlerini satma fırsatı bulan İsmet Kılıç da açılan çarşı sayesinde belediyenin sağladığı imkanlarla işini geliştirme fırsatı bulduğunu ve ürünlerini yurt dışına dahi sattığını belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.