Advert
Advert

Şanlıurfa Raylı Sisteme Geçiyor

Üç büyük kentin dışında Türkiye’de 7 şehirde olan Tramvay Şanlıurfa’ya geliyor.

Şanlıurfa Raylı Sisteme Geçiyor
Bu içerik 4326 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan tramvay kentin imajını değişterecek. Halen 400 araçlık Toplu taşıma ile kent trafiğine büyük yük olan minibüs ve otobüsler yerini Tramvaya bırakıyor. İlk olarak Abide Balıklıgöl güzergahında başlayacak olan raylı sistem daha sonra Abide-Osmanbey, Abide-Karaköprü ve Abide-Eyyübiye hattına da yapılacak.

Yaklaşık 90 Milyon TL ye mal olacak raylı sistemin 1. Etabı 1 yıl içinde tamamlanacak. Günlük 25.000 kişinin kullandığı toplu taşıma araçları daha konforlu ve Çevre dostu araçlara dönüşecek. Kentin merkezi olan Abide-Balıklıgöl-Eski otogar arasında Cadde Tramvayı olacak.

Raylı sistem neden gerekli

Kentlerin, büyümeleri ölçüsünde ağırlaşan ulaşım sorunlarının çözümünde toplu taşımanın temel öğeyi oluşturduğu; önemli eksenlerde talebin belirli bir eşiği aşmasından sonra da raylı sistemin gerekliliği bilinen bir gerçek. Hızlı kentleşme, yoğun nüfus artışı, hava kirliliği ve enerji sıkıntısı beraberinde, ulaşımı en önemli sorunlardan biri haline getirdi. Bunun sonucu olarak toplu taşıma araçlarının en önde geleni olan raylı ulaşım sistemine geçiş zorunlu hale geldi. Raylı sistem taşımacılığının, yatırım maliyetleri yüksek olmakla birlikte, işletme maliyetleri karayolu taşımacılığına göre daha düşüktür. Ayrıca kaza riskleri, enerji tüketimi, trafik sıkışıklığı ve personel istihdamı kara yolu taşımacılığına göre daha azdır. Bununla birlikte raylı sistem taşıma kapasitesi, karayolu taşımacılığına göre çok daha yüksektir. Bütün bu koşullar günümüzde raylı taşımacılığın yaygınlaşmasını hızlandırmıştır. 

Büyükşehir Belediye Toplu Taşıma
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İbrahim     0000-00-00 Geç bile kalınmış. Artık öyle küçük urfa değiliz. Görsel açıdan da süper olur6
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti