Advert
Advert

HİLVAN'IN ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

İlçe ziyaretleri kapsamında Hilvan ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

HİLVAN'IN ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Bu içerik 1453 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Hilvan'da yıllardır yaşanan su problemini çözerek vatandaşlara temiz içme suyu temin eden Büyükşehir Belediyesi, bir yanda da yapımında sona geldiği Atık Su Arıtma Tesisini hizmete açmaya planlıyor.

 

İlçede kullanılan atık suyu tekrar doğaya kazandırmak için başlatmış olduğu atık su arıtama tesisinin kolektör hatlarının döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, Hilvan'ın tüm sorunlarını kökten çözeceklerini belirtti.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Hilvan’da yaptıkları alt ve üst yapı çalışmalarından dolayı verdikleri rahatsızlık nedeniyle özür dileyen Başkan Çiftçi, kalıcı hizmetlerle modern bir kent oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, " Üst yapı düzenlemelerini gerçekleştirirken alt yapı çalışmalarını da gerçekleştiriyoruz. İlçe genelinde kanalizasyon hatlarını tam anlamıyla yeniliyoruz. Hilvan içme suyu projesi daha önce yenilenmişti. Şuanda da gerçekleşen yağmur drenajını birbirine bağlayarak içme suyu, atık su ve yağmur drenajı sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Alt yapı çalışmalarını köklü bir şekilde bitirdikten sonra da ilçe genelinin tamamında üst yapı asfaltlama çalışmalarının startını vereceğiz. Gerekli tüm ihale işlemleri gerçekleşmiş durumda.  Allah'ın izniyle en güzel şekilde başta Hilvan'ın prestij caddesi olacak olan İnönü Bulvarı ve ardından tüm ilçede alt yapısı ve üst yapısıyla örnek caddeler oluşturup Hilvanlı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalar kapsamında Hilvan halkına verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum" şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN BAYIK, HİLVAN'IN ALT YAPI SORUNU BÜYÜKŞEHİRLE ÇÖZÜLÜYOR

 

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, "Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Alt yapı başlı başına bir sorun. Her Belediye alt yapı sorunlarına eğilmez. Hilvan'ın alt yapısı 45-50 yıl önce çürümüş durumdaydı. Büyükşehir'in uzman yetkilileri gelerek sorunu yerinde tespit ettiler ve şebekenin değiştirilmesini uygun buldular. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözüme kavuşturmak adına hemen el attı. Alt ve üst yapı problemleri çözüme kavuştuktan sonra Hilvan, prestij caddeye kavuşmuş olacak. Hilvan ve Büyükşehir Belediyeleri olarak birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ve ekibine tekrardan teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

Hilvan ilçesinde ikamet eden esnaflar ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Daha önce gerçekleştirdiği Buğday Pazarı için ayrıca teşekkür ediyoruz. Çok şükür böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Atik ve  çalışkan oluşuyla gurur duyuyoruz " dediler.

 

Nihat Çiftçi Aslan Ali Bayık Hilvan Büyükşehir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti