Advert
Advert

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrenci Almaya Başlıyor

Harran Üniversitesi’ne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl öğrenci almaya başlayacak.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrenci Almaya Başlıyor
Bu içerik 657 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu (HarranTOY) bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne ilişkin öğrenci alım başvurusu Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından kabul edildi. Böylece 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne İngilizce hazırlık sınıfı isteğe bağlı olmak üzere lisans düzeyinde 40 öğrenci alınacak. Bölüm sayesinde bir turizm şehri olan Şanlıurfa’nın yemek çeşitliliğinin arttırılması ve sektöre nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedefleniyor.

Uzun uğraşlar sonucunda bölümü açmanın mutluluğunu yaşayan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol; “Yüksekokulumuz 2007 yılında kuruldu ve 2018 yılında ilk olarak Turizm Rehberliği Bölümü ile eğitim- öğretim faaliyetlerine başladı. Yüksekokulumuzda 1 olan bölüm sayısını 2 yılda 3'e çıkarmanın mutluluğunu yaşadık. Harran TOY ekibi olarak hedefimiz ‘Turizmde Akademik Rol’ üstlenerek sektörde lokomotif güç olmaktır ve bunu da başardık.  HarranTOY Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, turizm şehrimize çok yakışacak. Dünyanın en eski mutfağına sahip olan Şanlıurfa'mıza ve Üniversitemize hayırlı olsun. Bu vesile ile kuruluşundan bu yana Yüksekokulumuzda görev yapmış olan tüm müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yemek kültürünün bir ilin veya bölgenin tanıtımı noktasında çok önemli değer olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “İnsanlık tarihinin en önemli miraslarından olan ve 12 bin yıllık geçmişiyle tarihin sıfır noktası olarak bilinen ve bereketli hilal olarak adlandırılan bölgenin merkezi olan Şanlıurfa’mız, geçmişten günümüze kadar birçok kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Farklı yemek kültürüyle dünyanın her yerinden gelen misafirleri mutfağına hayran bırakan ilimize, üniversite olarak katkı sağlamak amacıyla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açarak katkı sağlamaya çalıştık. Üniversite olarak ilimizin yemek kültürü ve lezzetlerini tanıtmak için bölüm hocalarımızla birlikte çalışmaları başlattık. Bölümünün açılması Şanlıurfa mutfağının kurumsallaşmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Şehrimize bu alanda hizmet etmek ve öncülük yapmak, Üniversitemize çok yakışacaktır. Emeği tüm geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ