Advert
Advert

Başarılı Gençler, Mutluluklarını Vali Erin ile Paylaştı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, spor ve müzik alanında dünya çapında dereceler elde eden gençleri, makamında kabul ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.

Başarılı Gençler, Mutluluklarını Vali Erin ile Paylaştı
Bu içerik 650 kez okundu.
Advert
Şanlıurfalı gençlerin başarılı olması için, eğitimde olduğu gibi her alanda destek olmaya devam edeceklerini belirten Vali Abdullah Erin, uluslararası yarışmalarda şampiyon olan sporcu ve müzisyen gençleri öğretmenleri ve aileleriyle birlikte kabul etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen kabulde, 16-21 Haziran tarihleri arasında Özbekistan’da yapılan Uluslararası Açık Kıck Boks Şampiyonasında kategorilerinde şampiyon olan Şanlıurfalı sporcular Fatma Nursev Akaltun ve Emrah Yaşar ile Kanada Toronto Çağdaş Sanatlar Akademisi’nin online olarak düzenlediği “Çocuk ve Genç Yaratıcılık Müzik Yarışmasında” birinci olan Defne Ekmekçi, Muhammed Rodin Kılıç ve Elif Sude İlduğur mutluluklarını Vali Abdullah Erin ile paylaştılar.

Şampiyon sporcular ve müzik yarışmasında birinci olarak Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya gurur yaşatan gençleri tebrik eden Vali Erin, başarılarının devamını diledi. Gençlerin başarılı olması için ailelerinin ve öğretmenlerinin desteğinin önemine değinen Vali Erin, “Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Hem maddi hem de manevi desteklerimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Çocuk ve gençlerimizin desteklendiği sürece yetenekleri yönünde başarılı olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
 
1850 Sporcu Arasında İki Şampiyon
Başarılarını tüm Şanlıurfa ile paylaşmak için Vali Abdullah Erin’i ziyaret eden sporcular Fatma Nursev Akaltun ve Emrah Yaşar, Kıck Boks Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun nezaretinde çalışarak, altın madalyanın sahibi olup, şanlı bayrağımızı göndere çektirme başarısı gösterdiler. 

Özbekistan’da yapılan ve 30 ülkeden 1850 sporcunun katıldığı Uluslararası Açık Kıck Boks Şampiyonasında Şanlıurfalı sporculardan Fatma Nursev Akaltun genç bayanlar +65 kg kategorisinde şampiyon olurken, Emrah Yaşar ise genç erkekler kategorisinde 81 kg’da şampiyon olmuşlardı.
 
Şanlıurfa’dan Paris’e Uzanan Başarı Hikâyesi
Kanada Toronto Çağdaş Sanatlar Akademisinin geleneksel olarak düzenlediği ve her yarışmada farklı ülkelerdeki bir kültür merkezinin ev sahipliği yaptığı “Çocuk ve Genç Yaratıcılık Müzik Yarışması”nın Mayıs ayındaki finaline, Paris şehri ev sahipliği yaptı. 

Paris’te düzenlenen ve İngiltere, Kanada, ABD, Ukrayna, Gürcistan gibi birçok ülkeden 256 katılımcının yer aldığı online yarışmada, TED Şanlıurfa Koleji 4. Sınıf öğrencisi olan Defne Ekmekçi ile 7. Sınıf öğrencisi Elif Sude Ilduğur’un videosu en çok beğeniyi alarak birinci oldu. Ülkemize ve Şanlıurfa’ya bu gururu yaşatan geleceğin piyanisti Defne Ekmekçi, Ekim 2020 tarihinde London College Of Music seçmelerinde gösterdiği başarı ile “Uluslararası Piyano Öğrencisi” unvanını da kazanmıştı.
Beş yaşından beri piyano eğitimi alan Muhammed Rodin Kılıç da Ocak 2021’de Amerika’da düzenlenen Honorable Mention yarışmasında mansiyon ödülü almaya hak kazanmış, Mayıs 2021’de düzenlenen Canadaian Contemporary School Of Art yarışmasında dünya birinciliği elde etti. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti