Advert
Advert

Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi Koordinatöründen Vali Yardımcısı'na Ziyaret

Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Politikası’nın ayrılmaz bir parçasını oluşturan LEADER yaklaşımı kapsamında oluşturulan Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi Koordinatörü Yusuf YAVUZ ve Hilvan Yerel Eylem Grubu başkanı Gökçe CİDİR Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sayın Şahin ASLAN’ı makamında ziyaret etti.

Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi Koordinatöründen Vali Yardımcısı'na Ziyaret
Bu içerik 27097 kez okundu.
Advert

Hilvan Yerel Eylem Grubu (YEG) tarafından IPARD Programı kapsamında oluşturulan ve Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanmasını (LEADER) esas alan Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi,Türkiye'de oluşturulan diğer Yerel Kalkınma Stratejileri arasında uygulanabilirlik ve uygunluk açısından yüksek puan alarak seçilmiş, imzalanan sözleşmeler neticesinde uygulanmaya başlanmıştır. Bu çerçevede Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi Koordinatörü Yusuf YAVUZ 2021 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde yapılacak olan proje ve faaliyetler hakkında Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sayın Şahin ASLAN’ı bilgilendirdi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şahin ASLAN yapılan bilgilendirme sonrasında şu açıklamalarda bulundu; “Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi Koordinatörlüğü'nün ziyaretinden ziyadesiyle memnun oldum. Şanlıurfa’mızın ve Hilvan ilçemizin tanıtımında, kalkınmasında büyük rol oynayacak proje ve faaliyetlerin hayata geçirileceği bilgisini aldım. Bu proje ve faaliyetler kırsal alandaki dinamikleri hayata geçirecek son derece önemli etkinliklerdir. Bundan dolayı Yerel Kalkınma Stratejisinin oluşturulması ve uygulanması aşamasında emeği geçen Koordinatör Yusuf YAVUZ beyefendiye ve Başkan Gökçe CİDİR hanım efendiye ve onların şahsında tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’nın ve Hilvan’ın tanıtımı ve kalkınması adına yürütülecek tüm faaliyetlere gereken desteği canı gönülden vereceğiz .”

Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi Koordinatörü Yusuf YAVUZ ise şu açıklamalarda bulundu;"2019 yılında LEADER yaklaşımı kapsamında Hilvan Yerel Eylem Grubu kurulmuştur.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması" kapsamında Hilvan İlçemizde Hilvan Yerel Kalkınma Stratejisi oluşturulmuş, yapılan değerlendirmeler sonrasındaTarımve Orman Bakanlığı tarafından onaylanıp hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda 2020 ve 2023 yılları arasında Hilvan İlçemizi tanınırlık ve gelişmişlik açısından ileri seviyeye taşıyacak olan toplam 25 proje ve 25 faaliyet gerçekleşecektir. Bu faaliyet ve projeler, Hilvan ilçemizdeki kırsal alanların kalkınması, tarım, turizm, kültürel miras, ekonomik olanakların çeşitlendirilmesi ve iyileştirilmesi gibi alanlarda yenilikçi yaklaşım modelleri ve tabandan tavana yöntemi ile toplumun tüm kesimlerini kapsayan çok yönlü, çok sektörlü faaliyetlerin hayata geçirilmesini amaçlamaktadır. Bu proje ve faaliyetler, Hilvan ilçesinin temel sosyal ve ekonomik eksiklik ve sorunlarını tespit etmek, çözüm üretmek adına hazırlanmıştır. Hilvan ilçemizi tanıtmak ve geliştirmek için gece gündüz demeden tüm imkânlarımızla ve azimle çalışacağız.”

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.