Advert
Advert

Harran Üniversitesi’nden Üç Akademisyen Daha En İyiler Arasında

Güncellenen, "Dünyanın En İyi Bilim İnsanları" Listesinde Harran Üniversitesi’nden Üç Akademisyen Daha Yer Aldı

Harran Üniversitesi’nden Üç Akademisyen Daha En İyiler Arasında
Bu içerik 4338 kez okundu.
Advert

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi tarafından yayınlanan, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı güncellendi ve 161.442 bilim insanının yer aldığı yeni bir liste oluşturuldu.

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators” başlıklı makalesine göre yayınlanan güncel listeye göre; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya ile birlikte Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hacı Mehmet Başkonuş, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Göktaş ve Bozova Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Deniz dünyanın en etkili bilim insanlarını geride bırakarak yer almayı başardı.

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 161.442 bilim insanını kapsayan güncel bir veri tabanı oluşturdu. Yapılan sıralama bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı.

Yayınlanan güncel dünya sıralamasına göre; Doç. Dr. Hacı Mehmet Başkonuş 33.727. sırada, Doç. Dr. Abdullah Göktaş 110.552. sırada ve Doç. Dr. Fatih Deniz 117.280. sırada yer aldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.