Advert
Advert

HAVELSAN GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

HAVELSAN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar’a Emanet Edildi

HAVELSAN GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI
Bu içerik 2512 kez okundu.
Advert

 

HAVELSAN, Resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla, HAVELSAN Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan Sayın Dr. Mehmet Akif Nacar, Yönetim Kurulumuzun kararıyla Genel Müdürlüğe asaleten atanmıştır. denidi

Yrd. Doç. Dr. Nacar, lisans eğitimini 1995 yılında Trakya Üniversitesi’nde, bilgisayar mühendisliği alanında tamamladı. Yüksek lisansını New York- Syracuse Üniversitesinde yapan Yrd. Doç. Dr. Nacar, doktorasını ise bilgisayar bilimleri üzerine, Indiana Üniversitesinde, 2008 yılında tamamlayarak Harran Üniversitesine döndü. Gazi Üniversitesinde 1996-1998 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışan Yrd. Doç. Dr. Nacar,  2001-2008 yılları arasında ise Indiana Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

2008 yılından beri Harran Üniversitesinde öğretim üyesi görevinin yanı sıra çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinde bulunan Yrd. Doç. Dr. Nacar,  Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu ve Şanlıurfa Teknokent Yönetim kurulu Üyelikleri, üniversite senatosu üyeliği ve rektör danışmanlığı görevlerini yerine getirdi. Akademik çalışmaların yanı sıra birçok projede yer alan ve 6 adet proje tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Nacar,  Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK, GAP BKİ gibi kurumlarda kurul üyesi, danışman, hakem, izleyici olarak projeler ve çalışmalar yürüttü. 2015 yılından sonra 2 yıl süre ile Şanlıurfa Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Koordinatörlüğü görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Nacar,   Ağustos 2016 tarihinde Harran Üniversitesi Genel Sekreterliğine görevine getirildi.

Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (Harran HPC), GAP YENEV gibi birçok ulusal ve uluslararası projelere imza atan Yrd. Doç. Dr. Nacar,   aynı zamanda Harran Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBİTEK) Kurucu müdürü olarak görev yaptı. Yrd. Doç. Dr. Nacar, evli ve üç çocuk babası.

 

Güncelurfa ailesi olarak hemşehrimiz Mehmet Akif Nacar'a hayırlı olsun diyor. Başarılar diliyoruz

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti