Advert
Advert

39 yaşındaki genç kadın, 8'nci kez sezaryen ile doğum yaptı

39 yaşında 8'nci kez sezaryen ile doğum yapan genç kadının operasyonunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuna AKÇAL, "Normal doğumla gebeliğin sonlandırılması bizim birinci tercihimiz" dedi.

39 yaşındaki genç kadın, 8'nci kez sezaryen ile doğum yaptı
Bu içerik 1223 kez okundu.
Advert

7 çocuk sahibi 39 yaşındaki kadın tüm çocuklarını sezaryen ile kucağına aldı. 8'nci doğumu büyük risk taşıyan kadının operasyon için Özel Metrolife Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuna AKÇAL hastasının 8'nci doğumunu da sezaryen ile gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili konuşan Metrolife Hastanesi Doktoru Dr.AKÇAL, gerçekleştirdiği operasyonun anne sağlığı açısından riskli olduğunu ifade ederek, " Hastayı ameliyat öncesi ayrıntılı bir ultrasonla değerlendirip, kan hazırlığında bulunup, operasyonda çok daha dikkatli olmamızı, ayrıca; vakada plasentada -bebeğin eşi- yapışıklıklar, idrar torbası, barsak gibi komşu organlarda hasar veya yapışıklık, bunların sonucunda kanamanın durmaması ve rahmin alınmasına kadar varabilecek kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik.. Ameliyat başka bir boyuta gidebilirdi. Çok şükür düşündüğümüz risklerin hiçbiriyle de karşılaşmadık. Sezeryan doğum işlemimizi sağsalim atlattık. Doğumevinde ve çalışma hayatımda 6. ve 7. sezaryanları yapmıştım ama 8. sezeryan ile kendi ve urfa nın rekorunu da kırmış olabilirm. Sevincimiz sağsalim atlattığımız için." dedi.


Anne ve bebek sağlığı açısıdan fizyolojik olan normal doğumdur, tıbbi bir sebeple sezaryan yapılmışsa artacak sezaryan sayısının beraberinde getirebileceği riskler de artacaktır. Ailelerin bunu bilmeleri ve istedikleri çocuk sayısına ulaşmışlarsa aile planlaması yöntemleri hakkında hekimlerine başvurmalarını öneriyoruz.

sezeryan metrolife tuna akçal kadındoğum
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti