Advert
Advert

Barış Kalkanı devam ederken insani yardımlar kesilmedi

Sivil insiyatif ve hayır kuruluşları tampon bölgede savaştan kaçan halka yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

Barış Kalkanı devam ederken insani yardımlar kesilmedi
Bu içerik 3581 kez okundu.
Advert

Çadır kentlerde hayatta kalma mücadelesi veren İdlib halkına başlatılan yardım çağrısıyla toplanan 4 TIR dolusu insani yardım malzemesini, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Koordinatörlerinden Sait Koyuncu, Güncelurfa muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin artan saldırıları nedeniyle yaklaşık 4 milyon İdliblinin Türkiye sınırına yakın bir yere sığındığını söyledi.

Çadır kentlerdeki İdliblilere 2 gün boyunca yardımlarını sürdürdüklerini belirten Koyuncu, yardımlar içerisinde gıda, temizlik malzemeleri, battaniye, bot, mont gibi çok sayıda insani yardım malzemesinin yer aldığını kaydetti.

"En çok mağduriyeti çocuklar yaşamaktadır"

İmkânları ölçüsünde binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi İdlibli aileye yardımlarını ulaştırdıklarını vurgulayan Koyuncu, "Dün dağıtmaya başladığımız yardımları bugün itibariyle sonlandırdık. 4 TIR dolusu yardım malzemesini Türkiye sınırına yakın bir yere sığınan mağdur ve mazlum İdlibli kardeşlerimize dağıttık. Yardımlarımızın çoğunluğu temel yaşam malzemelerdir. Özellikle en çok mağduriyeti ise çocuklar yaşamaktadır. Onlar için mont, bot çağrımız olmuştu. Onlara da yardımlarımızı ulaştırdık." diye konuştu.

"Mağduriyetler devam etmekte"

Yardımların çok yetersiz olduğunu ifade eden Koordinatörler, hayırseverlere çağrıda bulunarak, "Belirlenen mağdur ailelere yardımlarımızı dağıttık ancak yardımlar çok yetersiz kalmaktadır. Zira 3 buçuk, 4 milyon mağdurun yaşadığı bölgede 10 bin insana tek ulaşabildik. Buradan tüm vicdan sahiplerine seslenmek istiyorum, yardımlar yetersizdir. Yardımların devamını beklemekteyiz. Zira buradaki mağduriyet bitmiş değildir. Savaş bitmediği gibi mağduriyet de halen devam etmektedir. Yardımlar geldiği müddetçe çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Ayrıca yetim ve öksüz çocuklar için kurban keserek, etlerini dağıttık. Katkı sunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun." dedi.
 

İdlip’te Türk askeri bayraklarla selamla muhabbetle karşılandı.
Koyuncu "Bunun altyapısında sivil inisiyatif var Türkiye’deki bir çok hayır kuruluşu yıllardır İdlip ve kırsalında Suriye halkına destek veriyor sadece İdlip değil Suriye’den değişik yerlerinden gelen insanlar 4 milyona yakın insanın maddi manevi ihtiyaçlarını Türkiye’deki sivil inisiyatif karşılıyor.
Bu manada kahraman ordumuzun orya girişi halkın, halkımızın oradaki Suriye halkını askerlerimize karşı muhabbeti boşuna değil. 
Dolaysıyla hem askerlerimize iyi niyetli davrandıkları için hem de sivil inisiyatife dua etmek lazım orada insanlarımıza can suyu verdikleri için yani Türkiye yardımları olmasaydı insanlar daha fazla mağdur olacaklardı hatta bunu söylemek istemiyorlar, fuhuş, yağma, talan artacaktı ve oradaki eşyalar çok fahiş fiyatlara satılacaktı. 
Türeyenin can suyuyla insanlar orda can buldu." dedi

İdlip Suriye İnsani Yardım
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti