Advert
Advert

Elektrik Trafoları ve Su Kuyuları Aktif Hale Getiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı "Barış Pınarı bölgesinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için devletimizin ilgili kurumlarıyla birlikte çalışmalar devam ediyor."

Elektrik Trafoları ve  Su Kuyuları Aktif Hale Getiriliyor
Bu içerik 2513 kez okundu.
Advert

Barış Pınarı bölgesinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için devletimizin ilgili kurumlarıyla birlikte çalışmalar devam ediyor. Tel Abyad’ın yüzde 51’lik bölümüne elektrik verilmeye başlandı, Rasulayn kırsalının yanı sıra şehir merkezine de elektrik verilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Rasulayn’da bulunan elektrik trafoları, direkler ve hatların bakım ve onarımı aralıksız devam ediyor.

SU SORUNU DA ÇÖZÜLÜYOR

Bölgede çalışmayan jenaratörler de onarılarak çalışır hale getiriliyor. Bölgeye elektriğin getirilmesi ve jeneratörlerin çalışmasıyla kuyulardan su çekilmeye başlandı. Allouk Su Tesisi’nin aktif hale getirilmesiyle bölgedeki 26 kuyudan su sağlanmaya başlandı. Özellikle Rasulayn’da 15 adet su kuyusundan 10’u elektriğin getirilmesi ve jeneratörlerin çalışır hale gelmesiyle hizmete açıldı.  10 adet kuyu, Rasulayn’ın büyük bölümünün su ihtiyacını karşılamaya başladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti