Advert
Advert

ARA TATİLDE ÇOCUKLAR NE YAPMALI

Bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan ara tatil uygulaması ile öğrenciler 9 günlük uzun bir tatile çıkacaklar. Öğrencilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi için uzmanlar önemli noktalara işaret ediyor.

ARA TATİLDE ÇOCUKLAR NE YAPMALI
Bu içerik 2132 kez okundu.
Advert

Kısa bir mola...

Sevgili anne-babalar çocukların enerjilerini tazeleyecekleri ve oyun oynayarak iletişimlerini güçlendirebilecekleri güzel bir zaman dilimine girmiş bulunmaktayız. Çok yaygın bir bilgi olmasa da tatiller çocukların beyin gelişiminde etkilidir. Beyin gelişimi ilişkilere bağlıdır, anne-babaların çocuklarıyla yaptığı akıcı konuşmalar bu sürece katkı sağlar ve duygusal zekâyı geliştirir. Duygusal zekanın empati kurmada, insan ilişkilerinde ve öğrenme üzerinde önemli etkisi vardır.

 Duygusal zekânın gelişimi için; hikâye okuduktan sonra hikâyenin sonunu birlikte tamamlama, yüksek sesle kitap okuma, yürüyüş yapıp adım sayma, sokak kedileri için mama alıp dağıtma, birlikte kurabiye yapıp komşulara dağıtma, izleyebileceğiniz bir filmi belirleyip birlikte sinema saati yapma, akraba ziyareti, günlük tutma gibi etkinlikleri çocuğunuzla birlikte yapabilirsiniz.

Ara tatilde ilkokul öğrencileri yoğun bir süreçten çıktıkları için dinlenme ihtiyacı hissedebilir. Dinlenme sürecinden sonra bilgilerin unutulmaması için ders çalışmalarına ve tekrarların yapılmasına sistemsel bir şekilde devam etmek gerekir. Tatil başlamadan önce birlikte oturup tatil planı yapmak ders çalışma yöntemleri üzerine konuşmak, televizyon, bilgisayar tablet gibi teknolojik aletlerin ne kadar kullanılması gerektiği üzerine beklentilerin ve isteklerin açıkça belirlenmesi bu sürecin olumlu geçmesine katkıda bulunur.

Çocuklarınızla birlikte acelesiz, anın akışını ayak uydurarak keyifli zaman geçirmeniz dileklerimle…

 

Büşra BAKIR

Psikolojik Danışman

İlimkent Okulları

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti