Advert
Advert

Vali Erin Kamuoyunun Vicdanına Seslendik

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in geçtiğimiz gün yaptığı silahsızlanma çağrısına destek veren 20 kadar Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanı ortak bir basın açıklaması yaptıktan sonra, Vali Erin’i ziyaret ederek desteklerini bildirdiler.

Vali Erin Kamuoyunun Vicdanına Seslendik
Bu içerik 946 kez okundu.
Advert

MEMUR-SEN Şanlıurfa Temsilciliğinde bir araya gelerek bireysel silahlanmaya karşı bir basın açıklaması yapan STK temsilcileri, Vali Erin’in yaptığı çağrıya destek verdiklerini açıkladılar. STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Fevzi Çelik, Türkiye’nin silahlanma sıralamasında dünya ülkeleri arasında 20’nci sırada olduğunu, ülkede her yıl yaklaşık 3 bin kişinin silahlarla öldürüldüğünü, özel günlerde ölen ve yaralananların da sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu aktardı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Erin ile bir araya gelen STK temsilcileri, güvenlik elemanları ve can güvenliği ciddi manada tehdit altında olanlar dışında silah taşınması veya bulundurulmasına karşı olduklarını, özel günlerde havaya silah sıkmanın cehaletten kaynaklandığını ifade ettiler. STK temsilcileri, Vali Erin’e yaptığı çağrıdan dolayı teşekkür ederek, silahsızlanmaya karşı yürütülecek her çalışmaya destek vereceklerini söylediler.

Silahlı Mücadeleyi Devlet Yapar

Valilik toplantı salonunda STK temsilcilerini kabul eden Vali Erin, Şanlıurfa’da son zamanlarda yaşanan olayların ardından, silahsızlanma konusunu kamuoyu ve vicdan sahipleri ile paylaşma gereği hissettiklerini söyledi. Vali Abdullah Erin, silah ruhsatı edinme konusunun Valilerin mesaisinin önemli bir kısmını işgal ettiğini, diğer illerde de böyle bir talebin olduğunu ancak Şanlıurfa’daki aşırı talebin hiçbir yerde olmadığını söyledi.

Silah edinmenin gerekçelerinin başında terörle mücadele olduğunu kaydeden Vali Erin, Devletin kararlı mücadelesi sayesinde terör örgütlerinin tümünün dize getirildiğini, kararlı mücadelenin devam ettirilmesi halinde tamamen bitirileceğini ifade etti.

Şanlıurfa’da silahlı kuvvetlerin, emniyet ve jandarma teşkilatı ile güvenlik korucuları sayısının ve silah gücünün tüm terör örgütleriyle mücadele edecek güçte olduğunu, başka birilerinin silahlandırılmasına ihtiyaç olmadığını dile getiren Vali Erin, “Silahlı mücadeleyi devlet yapar, devletin görevlendirdiği kişiler yapar. Bu konuda devlet olarak diyoruz ki biz yeterliyiz” dedi.

Silah ruhsatı verilecek kişilerin kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olduğunu, ülkenin bir hukuk devleti olduğunu ve herkesi bağladığının altını çizen Vali Erin, “Hukuk hem sizi bağlar, hem beni bağlar, hem siyasetçiyi bağlar. Hukukun, yasa koyucu, millet iradesiyle oluşan kanunun bana verdiği yetkiyi kullanmam gerekiyor. Geçmişte öyle değildi denecek, geçmişte yanlış yapılmış. Kanun ve yönetmeliklerin, silah ruhsatı verilebilir dediği sınıflara zaten ruhsat veriyoruz. Bunda sorun yok. ” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın silahlı kavgalar, ölümler, tehditlerle anılan bir yer olmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Vali Erin, toplumda silaha karşı bilinç oluşması açısından sivil toplum kuruluşlarının desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı STK temsilcilerine teşekkür etti.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.