Advert
Advert

Bakan Ersoy: Göbeklitepe, Türkiye’nin Tanıtım Yüzü Olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Gastronomi Şehri Şanlıurfa’da Konuştu: Konuştuğumuz Her Konu Yemeğe Geliyor, Gastronomi Gelirimizi Artırmamız Lazım

Bakan Ersoy: Göbeklitepe, Türkiye’nin Tanıtım Yüzü Olacak
Bu içerik 1052 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. öncülüğünde , Göbeklitepe temasıyla düzenlenen Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi münasebetiyle Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin tanıtım yüzü olacak Göbeklitepe’ye bu yıl 3 milyon turist beklediklerini söyledi.

Dünyanın en eğlenceli rallisi Europa-Orient’e destek vermek amacıyla bugün Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa GAP Havalimanında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Europa-Orient rallisine katılan bir grup rallici tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından 11 Nisan stadyumu yanındaki ralli kampını ziyaret eden Bakan Ersoy, burada rallicilerle sohbet edip, Türkiye ve Şanlıurfa hakkındaki izlenimlerini dinledi.

80 Ülkeden 160 ralli sporcusunun katıldığı etkinlikte bir değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de farklı illere uğrayan rallicilerin en çok alışveriş yaptığını ve yemek kültürünü merak ettiğini belirterek, “Bizlere en çok yemeklerden bahsediyorlar. Artık gastronomi turizmini öne çıkarmamız gerekiyor. Gastronomi gelirlerimiz olması gereken yerde değil. Bu anlamda çeşitlilik açısından dünyada eşsiz bir ülkeyiz. Ama doğru yansıtamamışız. Bu tür organizasyonlarla, farklı etkinliklerle eksikliklerimizi giderme fırsatı bulacağız. Konaklama sayısını artırmaya çalışıyoruz. Her konuştuğumuzda konu zaten yemeğe geliyor. Demek ki bunu da gelen turisti harcama yapması yönünde değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Rallicilerle sohbetinin ardından kendi kullandığı ralli aracı ile Göbeklitepe’ye geçen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada da sporcularla insanlık tarihini değiştiren Göbeklitepe ören yerinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ersoy: Göbeklitepe, Türkiye’nin Tanıtım Yüzü Olacak

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Europa-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin 2019 Göbeklitepe Yılı temasıyla düzenlendiğini ve rallinin Göbeklitepe ayağında sporcularla birlikte olduklarını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya’dan başlayıp Kafkaslara, İran’a ve Türkiye’den sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sona erecek olan rallinin Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıları olduğunu söyledi.

Bu tür organizasyonların, tanıtım ve farkındalık yaratılması açısından çok önemli bulduğunu dile getiren Bakan Ersoy, “Türkiye’yi sadece reklam ağırlıklı tanıtmak istemiyoruz. Bu tür organizasyonlarla çeşitli grupların farklı yaşam tarzlarıyla tanışacağı, insanlara dokunabileceği bir ortamla algılarını değiştirmelerini istiyoruz. Bu tür organizasyonlar çok da başarılı oluyor” diye konuştu.

Göbeklitepe’yi Türkiye tanıtım temalarının merkezine koyduklarını söyleyen Bakan Ersoy tarihin başlangıç noktası Göbeklitepe ile bilimsel tüm kavramların değiştiğini, şimdiye kadar bilinenin aksine insanların dini sebeplerle yerleşik hayata geçtiklerinin ortaya çıktığını ifade etti.

Göbeklitepe’nin Mısır piramitlerinden, Malta tapınaklarından çok eski ve önemli olduğunu dile getiren Ersoy, Göbeklitepe vurgusunu sadece 2019’da değil, bundan sonraki yıllarda da Türkiye’nin tanıtım yüzü olarak kullanacaklarını söyledi. Bunda en önemli etkenin, tarihin sıfır noktası özelliğinin olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, tanıtımın renkli ve eğlenceli organizasyonlarla yapılmasının önemine değindi.

Gastronomi turizminin önemine Göbeklitepe’deki değerlendirmesinde de vurgu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Katılımcıların çoğuyla konuştum, istinsanız hepsinin söylediği şey, Türkiye’nin gastronomisi. Özellikle yemeklerimizden bahsediyorlar. Her zaman dile getiriyorum, bu seneden itibaren Türkiye’yi sadece deniz, kum, güneş lokasyonu olarak tanıtmayacağız. Bunun dışışında gastronomi, tarihi ve kültürel değerlerimizi vurgulayarak bir tanıtım yapacağız. Geçen yıl yaklaşık 10 milyar dolar konaklama gelirimiz vardı. Ama gastronomi gelirimiz 5 milyar dolar civarındaydı. Aslında ikisinin eşit olması gerekiyordu. Gastronomide iki katı kadar yol almamız gerekiyor. 2023’te hedeflediğimiz 70 milyar dolarlık gelir hedefine ulaşmak istiyorsak, mutlaka gastronomi gelirlerini artırmamız gerekiyor. Bu bağlamda ciddi çalışmalar, organizasyonlar yapacağız. Amacımız, 2023 yılına geldiğimizde 70 milyar dolarlık turizm gelirini ülkemize kazandırmış olmaktır” dedi.

Bakan Ersoy Harran’ı Ziyaret Etti

Göbeklitepe’de yaptığı açıklamaların ardından televizyonların canlı yayınlarına konuk olarak Göbeklitepe’yi ve düzenlenen ralli etkinliğini anlatan Bakan Ersoy, ralliye katılan sporcuları Göbeklitepe’den Halfeti’ye yolcu ettikten sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmek için hazırlıkları yapılan Harran Ören Yeri’ni ziyaret etti.

Tarihi Harran Üniversitesi ve Harran Kalesini ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Ersoy, ilçeden ayrılırken Hayat-ı Harrani türbesini de ziyaret etti.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.