Advert
Advert

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Şanlıurfa'ya Geliyor

2019 Göbeklitepe Yılı’nı çok iyi değerlendirmek isteyen Şanlıurfa, 80 ülkeden 160 sporcunun katıldığı, Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk Rallisi’ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Şanlıurfa'ya Geliyor
Bu içerik 1089 kez okundu.
Advert

Avrupa’dan Kafkaslara uzayan büyük bir coğrafyayı Göbeklitepe temasıyla aşan ralliciler, üç gün sürecek Şanlıurfa etkinlikleri kapsamında hem şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ediyor hem de farklı hayatlar ve kültürlerle tanışma imkanı buluyor.

Şanlıurfa’nın turizm potansiyelini değerlendirmek için 2019 Göbeklitepe Yılı’nın çok iyi etkinliklerle geçirmek istediklerini belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. öncülüğünde düzenlenecek etkinliklerden biri olan Europa-Orient Rallye sayesinde Göbeklitepe’nin Avrupa’dan Kafkaslara uzayan büyük bir coğrafyada tanıtılacağını, ralliye katılacak sürücücülerin de birer turizm elçisi olacağını ifade etti.

 

Futbol ve Tenis Maçları Yaptılar

Almanya’nın Heilbron şehrinden start alan ve Avrupa, Balkanlar, Türkiye, Gürcistan, İran tekrar Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güzergahı sonunda noktalanacak olan Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi kapsamında Şanlıurfa’ya gelen ve üç gün boyunca çeşitli etkinliklere katılarak şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek olan sporcular, dün ünlü futbolcuların katılımıyla gerçekleşen dostluk maçının ardından bugün de Şanlıurfa Tenis Dünyası’nda Şanlıurfa’lı lisanslı tenis sporcularıyla bir maç yaptılar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tenis Dünyası Spor Kompleksinde saat 21.00’de gerçekleşen karşılaşmaya, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ve protokol üyeleri katıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Şanlıurfa’ya Geliyor

Gün içinde Harran antik kenti, Balıklıgöl ve çevresini ziyaret eden sporcular, yarın da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı gezi ile Göbeklitepe’yi ziyaret edecekler.

Göbeklitepe’yi ziyaret edecek ralliciler, burada fotoğraf çekiminin ardından Göbeklitepe temasıyla giydirilmiş bir aracı, etkinlik anısana burada bırakacaklar.

Bakan Ersoy’un burada yapacağı açıklamaların ardından gezi ve ziyaretlerine Harran ve Balıklıgöl ile devam edecek.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi sporcuları ise Göbeklitepe ziyaretinin ardından, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi park alanında bekleyen araçlarıyla önce Halfeti’ye, ardından da Gaziantep, Adana, Mersin ve Antalya üzerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne seyahat edecekler.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Doğu-Batı Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği arasında imzalanan protokol ile başlatılan işbirliği; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından destekleniyor.

Ralli güzergahı, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadag, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran, Türkiye ve KKTC olarak belirlenmişti.

Europa- Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi, birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafyada, dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve en önemlisi birbirlerini anlamalarını sağlamak için planlanıyor.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti