Advert
Advert

Vali Erin Kültür Adasında İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla kültür adası haline getirilmesi amaçlanan İl Halk Kütüphanesi, Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ve Köprü Kütüphanedeki çalışmalar tamamlanma aşamasında geldi.

Vali Erin Kültür Adasında İncelemelerde Bulundu
Bu içerik 979 kez okundu.
Advert

Ocak 2018’de yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Haliliye ilçesi Çamlık mevkiindeki kültür adasında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yapılan çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Erin’in girişimleriyle projelendirilen ve ihale aşaması tamamlanarak inşaatına başlanan kültür adası, İl Halk Kütüphanesinin tadilatı, eski müze binasının tadil edilerek Çocuk ve Gençlik Kütüphanesine dönüştürülmesini ve her iki kütüphaneyi birbirine bağlayacak Köprü Kütüphaneden oluşuyor.

Baştan başa yenilenen ve modern bir görünüme kavuşan İl Halk Kütüphanesi, inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan köprü kütüphane ile Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ile birleştirilerek bölge tamamen bir kültür adası haline getiriliyor.

Kültür adasındaki Şanlıurfa Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi 2000 metrekare kapalı alan, 1000 metrekare çocuk oyun alanı ve 136 metrekare açık teras kafeteryaya sahip. Çocuk ve gençlerin kütüphane ihtiyaçlarını karşılamanın yanında kültür, sanat, eğitim, eğlence ve sosyal aktivitelere de imkan tanıyan kütüphane bünyesinde 60 kişilik cep sineması, 153 metrekarelik çocuk okuma bölümü, içerisinde bilardo, playstation, langırt, masa tenisi gibi oyun araçlarının bulunacağı 123 metrekarelik oyun bölümü, 110 kişilik konferans salonu, fuaye ve sergi salonu, müzik odası, karaoke odası, okuma ve araştırma salonları, kışlık ve yazlık kafeterya, atölyeler, etkinlik odası gibi alanlar bulunuyor.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ