Advert
Advert

Çoğu İlk Kez Uçağa Binen Öğrenciler Büyük Mutluluk Yaşıyor

İçişleri Bakanlığı’nın iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, huzura katkı sunulması, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla oluşturduğu “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında gerçekleştirilen 2019 dönemi gezilerine Suruç, Siverek, Haliliye ve Akçakale’den sonra bugün de Eyyübiye ve Karaköprü’den öğrenciler katıldı.

Çoğu İlk Kez Uçağa Binen Öğrenciler Büyük Mutluluk Yaşıyor
Bu içerik 854 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Abdülkadir Aykut koordinasyonunda uygulanan Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında, Şanlıurfa Eyyübiye ve Karaköprü ilçesinde eğitim gören 15 yaş altı öğrencilerin katıldığı 45’er kişilik beş kafileden, ikisi bu sabah Şanlıurfa GAP Havalimanından kalkan uçaklarla Trabzon ve İstanbul’a yolculandı. Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinden öğrencilerin katılacağı 5 kafile daha bugün ve yarın Trabzon ve İstanbul’a yolcu edilecek.

Biz Anadoluyuz projesinin uygulandığı 21 doğu ilinden batı illerine ve Karadeniz bölgesindeki şehirlere öğrencilerin karşılıklı gerçekleştirdiği ziyaretlere katılan öğrenciler, eşleştirilen akranlarının evlerinde kalıyor. Dört gün, üç gece süren ziyaret süresince şehirlerin tarihi turistik yerlerini ziyaret etme fırsatı bulan öğrencilere Belediyeler ve Kaymakamlıklar ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa’dan İstanbul ve Trabzon’a öğrenciler yolcu edilmeye devam ederken, 24-26 Nisan 2019 tarihlerinde ise Kırıkkale ilinden 5 kafile öğrencinin Şanlıurfa’ya geleceği öğrenildi.

Biz Anadoluyuz projesi dahilinde Şanlıurfa merkez ve ilçelerden 14 Mart – 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında 36 kafile ile 1502 öğrenci ile 108 görevli gezi programlarına dahil olacak. Programın tamamlanmasıyla gezilere katılan öğrenci ve görevli sayısı toplam 7852 kişiyi bulacak.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ