Advert
Advert

Vali Erin Kuveyt Emiri’ne ve Kuveytlilere Teşekkür Etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveyt Nejat Derneği ve Said Yardım Derneği işbirliğiyle Şanlıurfa’da yaptırılacak okulların altıncısının temel atma törenine katıldı. Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere İslam ülkelerinden en büyük desteğin Kuveyt’ten geldiğini belirterek, Kuveyt Emirliğine ve Kuveytli hayırseverlere teşekkür etti.

Vali Erin Kuveyt Emiri’ne ve Kuveytlilere Teşekkür Etti
Bu içerik 1509 kez okundu.
Advert

Süleymaniye Ortaokulu’nun bulunduğu, mülkiyeti İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı alanda Kuveyt Nejat Derneği ve Said Yardım Derneği işbirliğiyle yapılacak okul alanında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, incelemelerinin ardından dernek yetkililerinin de katılımıyla düzenlenen temsili temal atma törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, “Kuveytli Nejat ve Said Derneğine, hayırseverlere, vakıf ve kuruluşlara, Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimize yönelik gösterdikleri yakın ilgiden ve özellikle eğitimin iyileştirilmesine yönelik sağladıkları katkılardan dolayı, hem Şanlıurfa adına hem devletimiz gönülden şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Kuveytli hayır kuruluşlarının Şanlıurfa’da çok büyük hayır işlerine imza attığını dile getiren Vali Erin, iki yıla yakın süredir Kuveytli hayırseverlerin yaptığı, destek verdiği okulların sayısının, bugün temeli atılan okul ile birlikte sekizi bulduğunu hatırlatarak, “Bugün altıncı okulun temelini atıyoruz. İnşallah bu okul sayısı yirminin üzerine çıkacak” diye konuştu.

“Suriye’de yaşanan insanlık dramında yerinden yurdundan olan kardeşlerine evini ve kucağını açan, ensarlık görevini yerine getiren Şanlıurfalılara en yakın ilgiyi ve desteği Kuveytli kardeşlerimiz gösterdi” diyen Vali Erin, en büyük desteği Kuveytli hayırseverlerden gördüklerini, Nejat Derneği ve Said Yardım Derneği’ne ve bu yardımları teşvik eden Kuveyt Emiri’ne teşekkür etti.

Kuveyt Nejat Derneği Sorumlusu İbrahim el-Bedir de, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli ve Türk çocukların birlikte eğitim göreceği altıncı okulun temelini atmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, hayır hizmetlerinin yapılmasında katkı sunan ve desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e teşekkür etti.

Türkiye’nin yaklaşık dört milyon Suriyeli’ye kapılarını açtığından dolayı minnettar olduklarını ifade eden İbrahim el-Bedir, Kuveyt Nejat Derneği olarak yapabilecekleri ne katkı ve yardım varsa seferber ettiklerini dile getirdi.

Süleymaniye Ortaokulu yerleşkesindeki temel atma töreninden sonra yine aynı hayır kuruluşları tarafından şehrin muhtelif yerlerinde yapımı devam eden ve tamamlanmak üzere olan okul inşaatlarında incelemelerde bulunan Vali Erin, Ayhan Şahenk Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Aynı okulda devam eden inşaat çalışmalarını denetleyen Vali Erin, okulda eğitim gören öğrencilerle de bir araya geldi. Okul bahçesinde voleybol oynayan öğrencilerle bir süre oyun oynayan Vali Erin, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmaya devam etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ