Advert
Advert

Uyuşturucu İle Mücadelede Yol Haritası Netleşti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatıyla geçen yıl başlatılan, Şanlıurfa İlinde Uyuşturucu Risk Etmenlerinin Belirlenmesi Projesi kapsamında hazırlanan, mücadele faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı, GAPTEM toplantı salonunda yapıldı.

Uyuşturucu İle Mücadelede Yol Haritası Netleşti
Bu içerik 1479 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Proje Koordinatörü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve proje ekibi tarafından tespit edilen hususlar dikkate alınarak hazırlanan Uyuşturucu İle Mücadele Faaliyetlerinin Güçlendirilmesi Projesinin kapsamı ve yapılacak faaliyetler değerlendirildi.

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hem zihnen hem bedenen sağlıklı bir toplum oluşturulmasına yönelik çalışmaların önündeki en büyük riskin madde bağımlılığı ve uyuşturucu olduğunu belirterek, sadece Şanlıurfa’nın değil Türkiye ve dünyanın sorunu olan uyuşturucu ile mücadelede belirledikleri yol haritasının, Türkiye’nin bir çok şehri için de örnek olacağını söyledi.

Uyuşturcu Risk Etmenlerinin Belirlenmesi Projesi ile Şanlıurfa’nın durumunu ortaya koyduklarını ve öyle korkulacak kadar büyük boyutta bir bağımlılığnı olmadığını tespit ettiklerini kaydeden Vali Erin, “Ama bu durum, mücadele edilmeyecek kadar basit görülecek bir durum olarak değerlendirilmemeli. Önceki proje ile mevcut durumumuzu görüp, sosyo ekonomik verileri de önümüze koyduktan sonra eylem planı oluşturarak sahada uygulamamız gerekiyordu. Bu projemiz ile mücadele faaliyetlerini belirledik ve tatbir edilebilecek bir planlama oluşturduk. Çoğunluğu eğitim konusundan oluşan projemiz, maddeye erişimi engellemeye yönelik tedbirleri de öngörüyor. Bu amaçla uygulanacak projemizi tüm kurum kuruluşların sahiplenmesini ve destek vermesini önemsiyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa İlinde Uyuşturucu İle Mücadele Faaliyetlerinin Güçlendirilmesi Projesine, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı yanı sıra, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi ve projede görev alan ilde aktif bir STK dahil olacak. Uyuşturucu ile mücadelede önleme faaliyetlerini önceleyen proje, il merkezi ve ilçelerde uygulanacak. Verilecek eğitimlerle çok sektörlü savunuculuk ve talep azaltılması etkinlikleri düzenlenecek.

Narkotik güvenlik önlemlerinden, uyuşturucu kullanım alanları olması muhtemel metruk yapılar, kuytu park ve bahçelere kadar uzayan tedbirler içeren proje, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ