Advert
Advert

Eyyüp Nebi Camii Temeli Atıldı

Hafta boyunca ilçelerde muhtar toplantılarına katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, haftanın son günü de Viranşehir'deydi.

Eyyüp Nebi Camii Temeli Atıldı
Bu içerik 1022 kez okundu.
Advert

Viranşehir temaslarına Kırlık Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek başlayan Vali Erin, ardından Viranşehir Eyyüp Nebi mahallesindeki Eyyüp Nebi Ziyaretgahında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan caminin temel atma törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Erin, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’nın en önemli ziyaret mekanlarından olan Eyyüp Nebi’nin manevi atmosferine yakışır düzenlemelerin Şanlıurfa Valiliği koordinesinde bir süredir devam ettiğini hatırlatarak, “Eyyüp Nebi Camii inşaatını da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Bedeli, yaklaşık 3 milyon 492 bin TL olan bu cami ve donatıları ile Eyyüp Nebi Ziyaretgahı büyük bir değişim yaşayacak. Amacımız, tüm dünyada bilinen bu alanın ziyaretçilerin rahatça ziyaret edebileceği, gerektiğinde burada konaklayabileceği manevi atmosferi hissedebileceği bir mekan haline getirmek, Hz. Eyyüp Peygamber’in anısına hürmet eden bu belde sakinleriyle huzuru paylaşmaktır. Böylesi hayırlı bir hizmete bizlerin de katkı sunmamıza fırsat veren Yüce Allah’a hamd ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi başta olmak üzere emeği herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da, sabır timsali bir peygamber olan Hz. Eyyüp’ün çok önemli bir yerinin olduğunu, O’nun sabır ve samimiyetiyle günümüz insanına önemli mesajlar verdiğini belirtti. Çiftçi, “Biz de onun insanlığa verdiği mesajı hissedebilecekleri bu alana belediyemiz imkanları ölçüsünde hizmet getirmeye, kalıcı eserler inşa etmeye muvaffak olduk. Rabbim, bu hayırlı hizmeti tamamına erdirsin” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eski Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve Eski Eyyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi’nin butona basmasıyla, cami inşaatına ilk harç döküldü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı idaresince ihale edilen Eyyüp Nebi Camii’nin, 330 günde tamamlanması öngörülüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti