Advert
Advert

Viranşehir OSB’de İlk Tekstil Atolyesi İçin İmzalar Atıldı

Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) hazır giyim sektöründe sanayi yatırımı yapacak olan Sayitoğlu Tekstil Konfeksiyon şirketi ile yatırım protokolü imzalandı.

Viranşehir OSB’de İlk Tekstil Atolyesi İçin İmzalar Atıldı
Bu içerik 1138 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, böyle bir yatırım kararı aldıkları için Sayitoğlu Tekstil şirketi sahibi İbrahim Dikilitaş’ı tebrik etti.

Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılacak sanayi yatırımlarına büyük değer verdiklerini belirten Vali Erin, “Bugün de bizim için çok değerli olan bir girişimi bugün protokol altına almış olacağız. Bu hayırlı hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen Viranşehir Kaymakamımız Ömer Dereci’ye, Belediye Başkan Vekilimize, Ticaret Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum. Protokol gereği tesisin yapımını YİKOB, Ticaret Odamız ve Belediyemizin imkânlarını harekete geçirerek en kısa sürede tamamlayarak sizin faaliyete girmenize uygun hale getireceğiz” diye konuştu.

Şanlıurfa OSB’de kurulacak ayakkabı üretim merkezi için de geçtiğimiz günlerde yapılan anlaşmayı hatırlatan Vali Erin, “Ayakkabı Sanayicileri Derneği ile bir anlaşmaya vardık. Cazibe Merkezleri Programından aldığımız bir miktar destek ve ilave desteklerle 13 fabrika binamızı üretim yapmaya hazır hale getirdik. Satış için çağrıya çıktık. İnşallah bu ay içerisinde gelecek talepler değerlendirilecek ve üretim başlayacak. Her şey hazır. Sadece yatırımcılarımız makinalarını getirecek ve üretime başlayacak. Satış mağazaları da bu bölgede yer alacak” dedi.

Vali Erin, aynı çalışmayı hazır giyim alanında da yapmak istediklerini, ancak bunu hazır bina yerine ortak kullanım alanları, eğitim merkezleri, kreşler, idare binaları gibi yerleri inşa edeceklerini ve yatırım alanlarını da sanayicilere bırakacaklarını belirterek, “Şu ana kadar hazır giyim bölgemizde 11 fabrikanın yapımı devam ediyor. 2-3 tanesi üretime geçti, diğerleri de tamamlanır tamamlanmaz üretime başlayacaklar” diye konuştu.

Ayakkabıcılık sektöründeki modeli Viranşehir’de de uygulayacaklarını ve yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini kaydeden Vali Erin, “Yeter ki, Şanlıurfamız gibi çok genç bir nüfusa sahip, işsizlik rakamları yüksek olan bir yerde istihdam oluşsun. İşsizliği azaltmaya yönelik atılacak adımdan daha hayırlısı olamaz. Orada iş imkânı sağlayacağınız, beceri kazandıracağınız insanların hayır duası her şeyin ötesindedir” diyerek, yatırımcı Sayitoğlu Tekstil şirketi sahibi İbrahim Dikilitaş’a başarılar diledi.

Vali Erin’in sanayicilere yaklaşımından ve verdiği destekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Sayitoğlu Tekstil şirketi sahibi İbrahim Dikilitaş da, “Devletimizi her zaman sahiplendik. Bize verdiğiniz desteği bizzat sizden duymamız, bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin huzurunda imzalanan protokole göre, Sayitoğlu Tekstil tarafından Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak konfeksiyon atölyesi için, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Cazibe Merkezleri Programı kapsamında üretim binası ve altyapı hizmetleri kamu kaynaklarıyla yapılacak. Yaklaşık 10 dönümlük arsa tahsis edilen sektör alanında, altı ay içerisinde tamamlanması öngörülen 2.300 metrekarelik alana kurulacak hazır giyim atölyesinde ilk yıl 171 kişi, 5’inci yıl sonunda ise 513 kişi istihdam edilecek. Konfeksiyon atölyesinde çalışacak eleman alımları, İŞ-KUR ve Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde yapılacak.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.