Advert
Advert

Soğuk algınlığının ve soğuğun üstesinden gelebilirsiniz

Metrolife Hastanesi bilgilendiriyor. Soğuk algınlığı herkesin zaman zaman yenik düştüğü kronik bir rahatsızlıktır.

Soğuk algınlığının ve soğuğun üstesinden gelebilirsiniz
Bu içerik 1387 kez okundu.
Advert

Nezle-grip virüsleri itibarı ile; kırgınlıkla birlikte burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve hatta öksürük şikayetleri Ne yazık ki soğuk algınlığına aniden tesir edebilecek mucizevi bir tedavi şekli bulunmaz. Bakteri enfeksiyonlarında etkili olan antibiyotikler ise bu virüslere tesir etmemektedir. şahıs çoğunlukla devamlı burun çekmekte, kendi kendine ilaç kullanmakta ve iyileşmeyi beklemektedir. fakat soğuk algınlığını biraz daha konforlu geçirebilmek ve çevreye bulaştırmamak için alınabilecek bazı tedbirler bulunuyor.  Böylelikle hastalığın üstesinde çok daha çabuk gelinebileceği düşünülmektedir.

Stres bağışıklık sistemini zayıflatarak basit nezle-grip olmamıza neden olmaktadır. Bu nedenle stresten ve stresli ortamlardan uzak durmaya çalışmak bu anlamda da ciddi bir konudur.

Ellerinizi yıkayın. Ellerin yıkanması mikropların uzaklaştırılmasında oldukça mühimdir. Sabun ve akan sıcak su ile nezle virüsleri el ve parmak cildinden temizlenir. Sabun ve deterjanlar nezle virüsünü etkilemezler; virüsler yıkama ile mekanik olarak ortamdan uzaklaştırılırlar. El yıkama nezle olan kişi yahut eşyaları ile temastan sonra çok fazla ciddi bir şeydir. bilhassa çocuklara hasta olan şahıs ile münasebet ettiklerinde, ellerini yıkamaları öğütlenmelidir.
Fincan yahut bardakları paylaşmayın. Tek kullanımlık kağıt bardaklar, bilhassa mektep ve iş yerlerinde mikropların yayılımını önlemede başarılıdır.
Kağıt mendil kullanın. Kağıt mendili bir kez kullanıp atmak önemlidir; zira masaya, koltuğa, sandalyeye vs. ilişki ile başkasına virüs bulaşabilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti