Advert
Advert

Hilvan Ve Akziyaret'te Okul Açılışları

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in göreve başlamasından itibaren yapımı için büyük çaba sarf edilen ve 2017 Ocak ayında ihale edilerek yapımına başlanan 393 okuldan tamamlananlar hizmete sunulmaya başladı.

Hilvan Ve Akziyaret'te Okul Açılışları
Bu içerik 2023 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’da eğitim fiziki altyapısı sorununu sıfırlamak, tüm okullarda tek dönem eğitim sistemine geçmek için başlatılan seferberlik kapsamında yapımına başlanan okullardan, Hilvan Mustafa Kemal Ortaokulu ve Akziyaret Ortaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sabah saatlerinde Hilvan’a giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2017 Ocak ayında inşaat çalışmalarına başlanan ve bir yıl dolmadan tamamlanarak eğitim öğretimini hizmetine sunulan Hilvan Mustafa Kemal Ortaokulu ile Akziyaret Ortaokulu açılış törenine katıldı.

Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve Hilvanlı vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Erin, okulun salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın eğitim öğretimdeki başarı seviyesini yükseltmek için öncelikle eğitim yuvalarına olan ulaşımı kolaylaştırmakla işe başladıklarını belirterek, 100 ve üzerinde öğrenci taşınan tüm yerleşim birimlerinde okul yaparak, taşımalı eğitimi sonlandırmak için önemli mesafe kat etiklerini söyledi.

2017 yılı içinde taşımaya verilen para miktarının 160 milyon TL olduğunu hatırlatan Vali Erin, hizmete sunulan okullardan sonra, taşımaya verilen kaynağın düzenli olarak okul yapımına aktarılması halinde taşımalı eğitimin artık tamamen sona ereceğini ifade ederek, sorunu çözmek için 2017 yılında 393 okulun inşaatına başladıklarını dile getirdi.

Konuşmasında Şanlıurfa’nın eğitimdeki başarı durumu, eğitim fiziki altyapısı ve eğitim öğretime ilişkin tespitlerini paylaşan Vali Erin, 2019 yılında ikili öğretimin yüzde 90’ın üzerinde sona erdirmeyi, okul öncesi eğitimin dışında çocuk bırakmamayı, taşımalı eğitimi makul asgari bir seviyeye getirmeyi ve Şanlıurfa’da üniversiteye yerleşme başarısını en az yüzde 40-50 seviyesine çıkarmak istediklerini söyledi.

Okul projelerinin Şanlıurfa’ya özel olarak yapıldığını, öğrencilerin, öğretmenlerin ve okulda çeşitli eğitimler alacak vatandaşların ihtiyaçları gözetilerek projelendirildiğini belirten Vali Erin, açılışı yapılan okulun Şanlıurfa’ya hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi yapılan dualarla kesildi. Açılış sonrası okulu inceleyen ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Vali Erin, okulda bulunan atölyeyi de gezerek kursiyerlerle görüştü.

Tören, öğrencilerin halk oyunları gösterileri sunumunun ardından sona erdi.

Hilvan’da gerçekleştirilen Mustafa Kemal Ortaokulu açılış törenine Vali Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Çiğdem, Hilvan Kaymakamı Furkan Doğan, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Erin ve beraberindekiler, Hilvan’da yapılan açılış töreninden sonra Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Akziyaret Mahallesinde yapımı tamamlanan Akziyaret Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı. 

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti