Advert
Advert

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası Seçime Gidiyor

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) 21 Aralık 2018 tarihinde seçime gidiyor.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası Seçime Gidiyor
Bu içerik 1074 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Rehberler Odasının (ŞURO) yeni yönetimi seçmek üzere Şanlıurfa, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde görev yapan yaklaşık 100 civarında profesyonel turist rehberi Şanlıurfa Dedeman otelinde sandığa gidiyor. 
ŞURO genel kurulunda mevcut başkan Müslüm Çoban ve adaylığını yeni açıklayan Hüseyin Yektaş’ın listeleri yarışacak. Hüseyin Yektaş’ın Yönetim Kurulu Adnan Demirkol, Ayşe Açanal, Prof. Dr. Hasan Akan, Mehmet Terkan, Gülşen Baykar, Serdar Avcı, Kamil Türkmen, Müslüm Akkay Hasan Kırmızı ve Taha Özyavuz’dan Oluşmaktadır.  
Hüseyin Yektaş ve ekibi GAP Bölgesinin turizmini dünya genelinde ön plana çıkarmak ve mesleğimizi ileri taşımak için göreve talibiz dediler. Seçim bildirgesi öğretim Görevlisi Hasan Kırmızı tarafından okundu. 
Konuyla alakalı bir değerlendirme yapan Hüseyin Yektaş şunları söyledi: 
MESLEĞİN SORUNLARINI BİLİYORUZ
“Önümüzdeki süreçte, 21 Aralıkta Şanlıurfa Rehberler Odası’nın seçimi var. Ben de arkadaşlarımla birlikte mesleğimizi yüceltmek ve birlik beraberliğimizi arttırmak adına aday oldum. Şanlıurfa Turist Rehberler Odası Şanlıurfa’da 5 yıl önce kuruldu. Yeni bir odayız ve dolayısıyla yapacak çok işimiz var. Öncelikli olarak üyeler arasında çalışma yapmamız, üyelerle olan ilişkileri ilerletmemiz ve hizmet içi eğitimleri attırmamız lazım” dedi. 
 Şanlıurfa Rehberler odasına talip olan Yektaş aşağıdaki hususlara vurgu yaptı:
 “21 Aralık 2018 de yapılacak seçimin, sonuçları ne olursa olsun, odamız üyelerine hayırlı olmasını diliyoruz.Yeni bir oluşumla üyelerimizin huzuruna çıkıyoruz. Bu yeni oluşum, tüm oda mensuplarına olumlu bir yaklaşım içindedir. «Her üye, benzersiz bir potansiyel ve değerdir.  Her biri saygıdeğerdir.» anlayışıyla hareket etmektedir.” 
Odamızın hala doğru düzgün bir web sitesi yoktur. Odanın bire bir organize ettiği herhangi bir info ve proje organizasyonu akla gelmiyor. Odanın gelir-giderleri hakkında mevcut yönetim şeffaf bir anlayış sergilememektedir. Üyelerin ve Urfa’da misafir rehberlerin uğrayabileceği, oturup kitap, dergi karıştırabileceği ve çay içip dinlenebileceğifonksiyonel bir oda oluşturulamamıştır.  Odamızın kamu ve özel sektör kurumları arasında bilinilirliği zayıftır. STK ve diğer odalarla arasında işbirliği yetersizliği mevcuttur. Ve en önemlisi de verilen sözlerin tutulmaması:  «Söz bir insanın mihengidir.» Mevcut yönetim ayda bir eğitim sözü vermiştir.  Ancak bunlar gerçekleşmemiştir. Daha da önemlisi, mevcut başkan, sadece bir kereye mahsus yönetime talip olmuştu. O gün toplantıda olan tüm rehberler buna şahittir.  Ancak,  mevcut başkan Müslüm Çoban, tekrar adaylığını açıklamış ve sözünde durmamıştır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti