Advert
Advert

5 Bin Kadın Meslek Öğrendi

Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezleri, takı tasarım, el sanatları, dikiş- nakış, filografi, kuaför, bilgisayar, ebru sanatı, makine- nakış ile kadınların iş hayatına atılmalarına olanak sağlayıp, okuma- yazma kursları ile de yetişkin kadınların okuma yazmayı öğrenme isteklerini karşılıyor. Bugüne kadar 5 bin kadının faydalandığı merkezlerde, kurs kayıtları da devam ediyor.

5 Bin Kadın Meslek Öğrendi
Bu içerik 1169 kez okundu.
Advert

Pozitif ayrımcılıkla, yaşamın her alanında kadınların yer almasını isteyen ve kadınlara yönelik uyguladığı projelerle takdir toplayan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un talimatları doğrultusunda 2014 yılından itibaren kurulan kadın destek ve aile eğitim merkezlerinde eğitimler devam ediyor. Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Devteşti Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi, Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi, Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi ve Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi, kadınların meslek öğrenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarım, el sanatları, dikiş- nakış, filografi, kuaför, bilgisayar, ebru sanatı ve makine- nakış kursları verilen merkezlerde, kadınlar istedikleri alanda gerekli eğitimlerini alıp, bu alanda ekonomilerine katkı sağlıyor. Okuma yazma ve Kur’an-ı Kerim kursları ile de yetişkin kadınların, bu alanlarda da eğitimler alması gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar 5 bin kadının faydalandığı kurslara, kayıtlar da devam ediyor.

 

KADINLARA GEZİLER DÜZENLENİP, EĞİTİMLER VERDİ

Kadın destek ve aile eğitim merkezindeki kurslardan faydalanan kadınlara yönelik çeşitli zamanlarda Halfeti, Birecik, Viranşehir, Harran ve Göbeklitepe gezileri düzenlendi. Kadınlara yönelik yürütülen kültürel geziler, program dahilinde devam ediyor.

Ayrıca, kadın destek merkezlerinde çeşitli alanlarda da kadınlara yönelik eğitimler verildi.

 

KADINLAR KURSA, ÇOCUKLARI KREŞE

Devteşti Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi ile Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezindeki kurslara gelen kadınların çocukları için ise kreşler açıldı. Alanında uzman okul öncesi öğretmenlerin görev yaptığı kreşlerde çocuklar, yaşlarına uygun eğitimler alırken, anneleri ise meslek edindirme kurslarına devam ediyor.

 

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Devteşti, Ertuğrul Gazi, Süleymaniye ve ve Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerine kayıt yapmak isteyen vatandaşlar, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ve destek merkezlerine başvuruda bulunabilir, 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattını da arayarak bilgi alabilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ