Advert
Advert

Vali Erin Dünya Çapında Başarı Elde Edecek Sporcular Yetişmesini İstiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu yanında yapılacak olan tam olimpik yüzme havuzu inşaat alanında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 30 bin kişilik stadyumu, kapalı spor salonu ve tam olimpik yüzme havuzuyla alanın, Şanlıurfa’nın ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerinde önünü açacak bir kompleks haline geleceğini söyledi.

Vali Erin Dünya Çapında Başarı Elde Edecek  Sporcular Yetişmesini İstiyoruz
Bu içerik 998 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın, başta eğitim fiziki altyapısını iyileştirmek üzere; sanayi, sağlık, tarım ve ulaştırma sektörlerinde devasa yatırımlar yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Vali Abdullah Erin, 7 Temmuz 2018 tarihinde yer teslimi yapılan tam olimpik yüzme havuzu işinin 25 milyon 150 bin TL’ye mal olacağını ve inşaat çalışmalarının 27 Şubat 2020 tarihinde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en büyük altıncı şehri olduğunu hatırlatan Vali Erin, “Şanlıurfa her alanda orta ve uzun vadede büyük yatırımların yapıldığı bir ilimiz. En büyük yatırımın eğitim fiziki altyapısına verildiği ilimizde halen devam eden 323 okul inşaatımız bulunuyor. Bu sayı ile Türkiye’de en fazla okul inşaatı devam eden ve yıllık 1 milyar TL’yi aşan yatırım bütçesi ile rekor kıran bir şehiriz. Her alanda hızla devam eden kamu yatırımlarımızdan biri de, inşaat çalışmaları başlayan ve Şubat 2020’de tamamlanması öngörülen bölgenin en büyük tam olimpik yüzme havuzu kompleksidir. Projemiz, Şanlıurfa gençliğine, sporcularımıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun” dedi.

Tam olimpik yüzme havuzu yapılacak alanda bulunan sentetik sahanın söküldüğünü ve Maşuk TOKİ yolu üzerinde, Tenis Dünyası kompleksinin karşısındaki alanda yeni bir sentetik saha olarak kurulacağını kaydeden Vali Erin, “Çocuk ve gençlerimizin sentetik saha ihtiyaçları için Yenice’de ve şehrin muhtelif yerlerindeki sahaları kullanıma sunmuş bulunuyoruz. Aynı zamanda belediyelerimizin birçok mahallede hizmete sunduğu sentetik sahalar da gençlerimize hizmet vermeye devam ediyor. Amacımız, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden olan Şanlıurfa’da her alanda dünya çapında başarılar elde edecek sporcuların yetişmesi için ortam sağlamaktır” diye konuştu.

ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP

Şanlıurfa’da yapımına başlanan tam olimpik yüzme havuzu, uluslararası müsabakaların yapılmasına uygun şekilde inşa edilecek.

İnşaat çalışmalarının 600 günde tamamlanması öngörülen proje içerisinde tam olimpik yüzme havuzu yanı sıra, çok amaçlı salon, toplantı odası, antrenör odaları, fitness salonu, çocuk havuzu, sauna, sporcu ısınma odası, basın odası, kafeterya, büfe gibi eklentiler de yer alacak.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ