Advert
Advert

Şanlıurfa Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında geçtiğimiz hafta Kuveyt’te gerçekleştirilen, eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayiye birçok konunun ele alındığı ziyareti değerlendiren Türkiye Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak, il bazında ilk kez böyle bir heyet ziyareti gerçekleştiğini belirterek, ziyaretin Türkiye Kuveyt ekonomik ve siyasi ilişkilerine yapacağı olumlu katkılardan dolayı heyete teşekkür etti.

Şanlıurfa Bir İlki Daha Gerçekleştirdi
Bu içerik 1766 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, kenti ziyarete gelen Kuveytli hayırseverler ile kurduğu yakın ilişkiler ve gerçekleşen yatırımlar sonrası 11-14 Kasım 2018 tarihleri arasında bir heyetle Kuveyt’e gerçekleştirilen ziyaretin ilk gününde, Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü’nün (IICO) merkezi ziyaret edilerek Kuveyt’in en önemli hayır kuruluşları ile bir araya gelindi. Ev sahibi kurum yetkililerinin açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa’daki Suriyelilerin mevcut durumu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bir bilgilendirme konuşması yaparak Valilik koordinesinde Şanlıurfa’da hayata geçirdikleri eğitim projelerinden ötürü Kuveytli hayırsever yardım dernekleri SAED ve AL NAJAT’a teşekkür etti. Toplantıda Kuveytli hayırseverler ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan 10.000 öğrenci kapasiteli ve yaklaşık 25 Milyon Dolara mal olacak Kuveyt Türk Kardeşliği Eğitim Kampüsü Projesi hakkında detaylı bir tanıtım filmi ve sunumu gerçekleştirildi.

KUVEYTLİ İŞADAMLARI YATIRIMA DAVET EDİLDİ

Kuveyt’in en önemli inşaat firmaları arasında yer alan Mabanee (Al-Shaye) Firması Yönetim Merkezi ziyaret edilerek Vali Abdullah Erin tarafından ilimizin yatırım fırsatları ve potansiyelleri hakkında bilgiler verildi. Özellikle Şanlıurfa’nın gelişen Turizm sektöründe Otel Yatırımlarına ihtiyaç duyulduğu ve bu konuda yapılacak yatırımlara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her türlü desteğin verileceği vurgulandı.

Kuveyt’in önemli aileleri tarafından düzenli olarak tertip edilen Divanlardan, Al Ghannam ve Al Mutawa divanları ziyaret edilerek Vali Abdullah Erin tarafından Şanlıurfa’da ve Türkiye’de Suriyelilere yönelik gerçekleştirilen yardımlar ve destekler ile ülkemizin tutumu ve insani bakış açısı konularında Divan Sahibi ve yöneticilerine çeşitli bilgiler verildi. Ayrıca gerek insani yardımlar gerekse de ilimizin potansiyellerini değerlendirecek ekonomik yatırımlar noktasında gerçekleştirilebilecek işbirliği alanlarını değerlendirmek üzere Divan yöneticileri ilimize davet edildi.

KUVEYT MEDYASINDA GÜNDEM OLDU

Programın ikinci gününe Kuveyt Devlet Televizyonu’na (KTV) verdiği röportaj ile başlayan Vali Abdullah Erin, ilk günkü görüşmelerini değerlendirerek “Şanlıurfa 500 bin Suriyeli mülteciye 7 yıldır ev sahipliği yapmaktadır. Devletimiz bu kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını herhangi bir destek almadan günümüze dek karşılamıştır. Bu süreçten sonra da karşılayacak irade ve güce sahiptir. Ancak öncelikli amacımız 7 yılda oluşan bu kardeşlik bağlarının Kuveyt halkı ve yöneticileriyle de paylaşılarak güçlenmesini sağlamak, bölgemizde yaşanan sıkıntıların Ümmetin göstereceği dayanışma, birlik ve beraberlikle aşmaktır. Verdiğimiz gayret ve çaba bu inancı hayata geçirmek içindir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YÜZLERCE İŞADAMINA POTANSİYELLER ANLATILDI

Kuveyt’in Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından organize edilen Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odasında Kuveytli İş adamlarına yönelik Şanlıurfa’nın yatırım fırsatlarının anlatıldığı bir program gerçekleştirildi. Program kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi tarafından ülkemizin ve özelde Şanlıurfa’nın yatırım fırsatlarını, ilimizde sağlanan teşvik ve destekler, ortaklaşa yapılabilecek seracılık, otel yatırımları, tarıma dayalı gıda sanayi yatırımları ve benzeri projelerin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirilerek Kuveytli iş insanları Şanlıurfa’ya davet edildi.

KUVEYT KIZILAYINDAN SÖZ ALINDI

İkinci gün ziyaretlerine devam eden Şanlıurfa heyeti, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası Programı sonrasında Kuveyt Kızılayı’nı ziyaret etti. Ziyarette Şanlıurfa Eyyübiye’de yapılması planlanan 200 Yataklı Kadın Doğum Hastanesi’nin projesi sunularak bina inşaatı için Kuveyt Kızılayı’ndan söz alındı.

BÜYÜKELÇİ KOYTAK DESTEK VERDİ

Kuveyt Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden heyet, Büyükelçi Ayşe Hilal Sayan Koytak tarafından ağırlanarak il bazında böyle bir heyetle ilk kez ziyaret gerçekleştiğini, ziyaretin Türkiye Kuveyt ekonomik ve siyasi ilişkilerine yapacağı olumlu katkılardan dolayı heyete teşekkür etti.

Vali Abdullah Erin ise Kuveyt teması hakkında Büyükelçi Koytak’a Şanlıurfa’daki Suriyeli Misafirlere yönelik yapılan yardım çalışmaları ve bu çalışmalarda Kuveytli Hayırsever dernekler ile gerçekleştirilen işbirlikleriyle ilgili bilgiler verdi. Büyükelçi Koytak da bu işbirliğinin daha da geliştirilmesi adına çalışmalara destek olacaklarını ifade etti.

18 KİŞİ KATILDI

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığındaki heyette, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, Tümsiad Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, Askon Şube Başkanı Orhan Şahin, Müsiad Şube Başkanı Mahmut Saatçi, Misiad Şube Başkanı Ömer Ağ, Karadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa Valiliğinden Coşkun Gültepe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abdurrahim Bircan,  Yüksel Doğan ve Ahmet Demir yer aldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti