Advert
Advert

Vali Erin Muhtarlarla Buluştu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçe sınırlarında görev yapan muhtarlar ile Polisevinde bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Vali Erin Muhtarlarla Buluştu
Bu içerik 1207 kez okundu.
Advert

Muhtarların, mahalleleri ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirmesiyle başlayan toplantıda, iletilen sorunlar, ilgili kuruluşların temsilcilerince cevaplandı ve not edildi.

Muhtarların ilettikleri sorunları dinleyerek, çözüm önerilerini istişare eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bir yılı aşkın süredir şehrin sorunlarına yönelik tespitler yaptıklarını, kalıcı çözümler üretmek ve yol haritası belirlemek için önemli mesafe alındığını söyledi.

Sağlık, eğitim, asayiş ve diğer hizmetlerle ilgili birçok konunun değerlendirildiği toplantıda muhtarlara seslenen Vali Erin, “Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. Sizinle olan ilişkimiz, menfaate dayalı bir ilişki değil. Dünyevi anlamda söylüyorum, hiçbir muhtarımız ne bize yaranma ihtiyacı hisseder ne de işin açıkçası bizim size ihtiyacımız var. Ama temsil ettiğimiz makamlar, görevler ve yapmış olduğumuz iş itibariyle memlekete, millete faydalı olma anlamında, mensup olduğumuz dinimizin bize yüklediği sorumluluklar, görevler bağlamında ve bu aziz vatanın her karışının barış ve huzur içerisinde devamını sağlamak anlamında bizlerin sizlere, sizlerin de bizlere ihtiyacı var. Ne siz olmadan biz bir anlam ifade edebiliriz, ne de devleti temsil eden makamlarda oturan ve büyük bir yükün altında oturan bizler olmadan siz bir anlam ifade edebilirsiniz. Sözün açıkçası, bizler birbirimize ihtiyaç hisseden, birbiri ile işbirliği içinde çalışmak, karşılıksız hizmet sunması beklenen ve bir anlamda da kaderi birbirine bağlı olan bireyleriz, kardeşleriz. Bu birlikteliği sağlamadan, bu beraberliği gerçekleştirmeden muhtarlarımızın haklı olarak bugün ve periyodik olarak tekrarladığımız toplantılarda dile getirdiği sorunları, hepimizin ızdırap duyduğu, çocuklarımızın, gençlerimizin içinde bulunduğu istikballeri konusundaki endişelerimize yönelik sorunlara cevap bulmazsak, çözüm üretmezsek, işbirliği ve dayanışma içinde hiçbir menfaat beklemeden bu sorunlara yoğunlaşmazsak, endişe duymamız gereken bir noktada olduğumuzu da itiraf etmek gerekiyor” diye konuştu.

Muhtar toplantılarının yanında, devlet görevinden arda kalan zamanlarda mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve sorunları yerinde tespit etmeye devam ettiklerini kaydeden Vali Erin, “Hiçbir sorun olmasa bile devletin, Şanlıurfa’da en üst makamındaki sorumluları olarak sizlerle birlikteyiz, hissettiklerinizi hissediyor, sevinçlerinizi, sıkıntılarınızı paylaşıyoruz. Sizler, mahallenizle sınırlı ve şehrinizin geleceğiyle ilgili konularda endişe duyuyor ve sıkıntı yaşıyorsunuz. Ama bilin ve emin olun ki, sizin yaşadığınız sıkıntı ve ızdırabın kat kat fazlasını bizler de hissediyoruz. Bu his ve ızdırabın bizi birçok geceler uykusuz bıraktığını da itiraf etmek gerekiyor” dedi.

Muhtarların sık sık dile getirdiği uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda Türkiye’deki en kapsamlı araştırmayı Şanlıurfa’da yaptıklarını ve elde edilen veriler doğrultusunda bir eylem planı ve politika üretebileceklerini ifade eden Vali Erin, araştırmanın verilerinin kamuoyu ile paylaşılacağını ve soruna yönelik bütüncül tedbirleri hayata geçireceklerini belirtti.

Muhtarların dile getirdiği sorunlar ve taleplere yönelik yapılan çalışmalar, şehrin genelini ilgilendiren sorunlar ve alınan tedbirler hakkında bilgiler veren Vali Erin, eğitimden sağlığa, mülteciler sorunundan sosyal ilişkilere kadar onlarca konu hakkında tespitlerini paylaştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti