Advert
Advert

Göbeklitepe Çevresindeki Yangın Kısa Sürede Söndürüldü

Göbeklitepe çevresinde kuru otların tutuşmasıyla başlayan ve ardından ormanlık alana sıçrayan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, itfaiye erleri sayesinde yangının büyümeden önlendiğini söyledi

Göbeklitepe Çevresindeki Yangın Kısa Sürede Söndürüldü
Bu içerik 1070 kez okundu.
Advert

12 bin yıllık Göbeklitepe çevresinde bugün sabah saatlerinde başlayan yangın kısa sürede söndürüldü. Bölgede kuru otların tutuşması ve ardından rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana sıçrayan yangına anında müdahale eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını söndürmesinin ardından soğutma çalışmalarını sürdürdü.

Herhangi bir ziyaret aksamasının olmadığı Göbeklitepe'ye gelerek soğutma çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, "Saat 10.30 sıralarında itfaiye daire başkanlığımıza konu ile ilgili ihbar geldi. Ardından ekiplerimiz anında olaya müdahale etti. Göbeklitepe yamacında başlayan yangın ormanlık alana ulaştığında şükürler olsun büyük kayıp vermeden sonlandırıldı. Herhangi bir tehlike artık yok. Her ihtimale karşın itfaiye araçlarımız nöbetçi olarak beklemede. Evvel akşam da oduncu pazarımızda yangın yaşanmıştı. Şükürler olsun her iki yangına da anında müdahale edilmiş ve yangınlar söndürülmüştür. Hızlı ekip çalışmalarından dolayı ekip çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Genel Sekreter Açar, Göbeklitepe'deki incelemelerinin ardından oduncu pazarına geçti. Burada esnafla buluşan Genel Sekreter Açar, esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti